Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet!

A harmadik oltás biztosan életmentő oltás, ezért is hosszabbítja meg az oltási akcióhetet a kabinet - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. December 20-tól érkeznek az 5-11 éveseknek való vakcinák - tette hozzá. Ha a baloldal nyer, adóemelések és munkanélküliség jön - mondta az Origó beszámolója szerint.

Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövőhéten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül 

jelentette be a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország! című műsorában Orbán Viktor, hozzátéve: nagyon sokan a harmadik oltást veszik fel, ami döntő jelentőségű. Ennek kapcsán a kormányfő hangsúlyozta:

idén lehet nagy karácsonyunk is, de csak akkor ha a harmadik oltást igénylők száma megnő.

Az emlékeztető oltás kapcsán azt mondta, hogy hat hónap elteltével a második oltás hatása is gyengülni kezd. Ezért kell felvenni a megerősítő, harmadik oltást, ami felerősíti a korábban beadott első és második hatását.

Orbán ViktorMindenki vegye fel a harmadik oltást

Orbán Viktor elmondta, hogy legtöbben a harmadik oltást vették fel az első akcióhéten, ahogy fogalmazott, a magyarok érzik a veszélyt, de szeretik a dolgaikat az utolsó pillanatban intézni.

Orbán Viktor

Arra a kérdésre, hogy tervez-e szigorítani a kormány, a miniszterelnök közölte: a kormány két lábbal áll a valóság talaján, tehát semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni. A lezárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltás – fogalmazott.

Aki fölvette a harmadik oltást – akár azért mert bennünket hallgatott, akár másért –, annak megmentettük az életét. Szerintem ez a jó hozzáállás. Ne kalkuláljunk. Tegyük ami helyes, ami jó. Ezt úgy hívják hogy harmadik oltás –hangsúlyozta a kormányfő.

December 20-tól indulhat a gyermekek oltása

A gyermekek oltásával kapcsolatban elmondta, számítottak rá, hogy a világ nemzetközi tudóstársadalma kinyilatkoztatja a véleményét. Hozzátette, ez egy nagyon fiatal vírus. Keveset kísérleteztek rajta. Elmondta azt is, hogy tudományos körültekintésről van szó, szemben azzal amit az oltásellenesek mondanak.

– Nem ugrott bele a világ annak a kérdésnek a megválaszolására sem, hogy akkor gyerekeket lehet e oltani, hanem kísérleteztek. Senki nem meri anélkül beoltani a fiatalokat, hogy ne tudná kísérleti eredményekkel igazolni ezeket – részletezte Orbán Viktor.

– Most jutott el a világ, hogy azt meri mondani egy nagy gyógyszergyártó cég, hogy oltassák be a gyerekeiket. Mi szereztünk kétmillió vakcinát, az első vakcina december 20-án érkezik. Azt tanácsolom a szülőknek, oltassák be a gyermekeiket – jelezte a miniszterelnök.

Minden a rendelkezésre áll

Minden az orvosaink és az ápolóink hősiességén múlik

–mondta az egészségüggyel kapcsolatban. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, már lassan két éve. – Úgy látom, hogy ők kitartanak. Mi az intézkedéseiket, amelyek a munkáikat segítik, meghoztuk. Soha nem látott orvosbéremelésről döntöttünk, az ápolók bérét is hetven százalékkal meg tudtuk emelni. Ezek komoly lépések, amelyek jelzik a számukra is, hogy az ország rendben van – magyarázta Orbán.

Arról is beszélt, hogy a járvány elleni védekezéshez ágyak, lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak, gyógyszereink vannak, van még ki nem nyitott járványkórházunk is.

Három irányból támadnak minket

Orbán Viktor a migrációról azt mondta, hogy három irányból ér minket támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is. A nyomás három irányból egyszerre nő.Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén - tette hozzá.

Ez 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, illegális határátlépést követtek el. Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak,

és ők beengednék ezt a 100 ezer embert - mondta a miniszterelnök. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A migrációra vonatkozó szabályokat békeidőre írtuk, de most nem békeidő van. Brüsszel ragaszkodik régi szabályokhoz, és ezek most bajt hoznak a nyakunkra - tette hozzá. A baj nőni fog, mert Afganisztánt elhagyja 30-50 ezer ember naponként - mondta a kormányfő. Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait. 

Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezetei is - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy

a legújabb német komrányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni.

Mi nem akarunk bevándorlóország lenni, és nem egyeztethető össze ez a német állaásponttal. Valahogyan együtt kell élni az unióban ezen nézeteknek - tette hozzá. 

Orbán Viktor: A rezsicsökkentés működik

Orbán Viktor a rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyílvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a heyzet - tette hozzá. A magyar rendszer jó, és segíti a családokat. A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szablyrendszer, hanem mi döntünk róla - mondta a kormányfő. Nem szabad bedőlni a balodalnak, és kiderült, hogy a rezsicsökkentésből nem lett baj.

Amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az a butaság

- tette hozzá.A magyar kormány nem a multik oldalán. hanem az emberek mellett áll. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell ébreszteni az emberek veszélyérzetét: egyrészt a baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is. A baloldal megemelné a rezsit, míg Brüsszel is extra adót akar kivetni a lakásokra és az autókra is - tette hozzá.

750 milliárd forinttal csökken a vállalkozók adója

A kormányfő arról is beszélt, hogy a baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, míg a jobboldal szerint, ha csökkennek az adók, akkor munka is van.

Most is inkább munkaerőhiány van, mindez pedig azt bizonyítja, hogy a vállalkozóknál több pénz marad, így tudnak több bért fizetni és újabb beruházásokat végrehajtani.Ha munka van, akkor minden van - tette hozzá. 200 ezer forintra nő a minimálbér jövőre, és magasabb lesz mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Mindezzel párhuzamos jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók, összessen 750 milliárd forintot hagyunk a szektornál - mondta a kormányfő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!