Ősztől országos kampány népszerűsíti a nevelőszülői szakmát

A nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti. Megyénként mutatják be a hivatást, ezzel próbálva a fiatalok figyelmét felhívni a nevelőszülői pályára - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Fülöp Attila kifejtette: a kormány elkötelezett a szociális szakma mellett, ezért a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére. Ez az összeg az országszerte körülbelül ötezer nevelőszülőből álló hálózat megerősítését és az emelkedő bérek kifizetését biztosítja majd.

Fülöp Attila (KDNP) szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár

Kiemelte: a nevelőszülők jelentős szerepet töltenek be a társadalmi felelősségvállalásban, azt vállalják, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza családjához, addig megfelelő környezetet biztosítanak neki.

A nevelőszülői hivatással 2014 óta együtt jár a foglalkoztatási jogviszony, és az eltelt négy év alatt az egy gyermek után járó 15 ezer forint a négyszeresére, 60 ezerre emelkedett - ismertette az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!