Ötödik alkalommal találkozott a kereszténydemokrata közösség Albertirsán

November 11-én, szombaton tartotta a KDNP Albertirsai szervezete soron következő rendezvényét, Latorcai Csaba KDNP ügyvezető főtitkár, Rétvári Bence KDNP alelnök, Gaal Gergely, a KDNP Pest vármegyei elnökének részvételével. Az eseményen a helyi tagság mellett, polgármesterek, alpolgármesterek, számos szervezet, vállalkozó és érdeklődő is részt vett.

Jutasiné Klein Kitti, a KDNP Albertirsai szervezetének elnökének megnyitó beszéde után, Szlaukó-Bobál Orsolya evangélikus lelkésznő, a hozott igei példázaton keresztül emelte ki a jelenlegi nehéz helyzet ellenére is a szükségét a tenni akarásnak, az építkezésnek, a vágyakozásnak valami új és más felé, mely Isten útmutatásával sikerre viheti céljainkat. A béke felé törekvés, az együttműködés és a párbeszéd, pedig megnyugvást hozhat mindenki életébe, melyre a legnagyobb szükség van most a világon.

Az est Rétvári Bence köszöntőjével folytatódott, melyben kiemelte a helyi összetartó közösség erejét, a pozitív példát mellyel az élen jár ezzel megerősítve a KDNP közösséget. Azt a közösséget, mely szemben más politikai pártokkal, a II. Világháború óta ugyanolyan eszmeiség mentén, ugyanazokat az elveket vallva, kitart a célkitűzései és világnézete mellett. A szabadon gondolkodás, a szilárd alapokon nyugvó értékrendek megőrzése, a család, nemzet és hit erősítése és egységesítése, minden ami a kereszténydemokrácia számára fontos érték szerencsére változatlanul erős és stabil, világ szinten pedig egyre több követőre és támogatóra talál.

RétváriLatorcai Csaba a „A kereszténydemokraták szerepe az ország politikai életében és feladataink a 2024-es választásokig” címmel tartott előadást. Beszédében kiemelte, hogy

a 2024-es európai parlamenti választások közeledtével, Európa szerte egy komoly mérföldkőhöz érkezünk, mely a nyugati országok jövőjét befolyásolva, dönthet a múltbéli keresztény értékek elfogadásáról és további éltetéséről vagy a neokommunista nyugati nyomásnak köszönhetően meggyengítheti azt.

 

Ezt megakadályozva mindennél fontosabb a KDNP szervezetek munkája, vármegyei és országos szinten is. Fontos az identitásunkat jelentő alapvető értékeket, a családok értékét, a közösségek erejét, az egyházhoz való tartozás jelentőségét megerősíteni és megóvni.

Latorcai

A 2024-es választások tétje ez, hogy a helyi közösségeket megerősítve, ellenállva a nyugati nyomásnak, tovább erősítsük a FIDESZ-KDNP példás együttműködését és eredményeit. Kiemelte, hogy az albertirsai szervezet sikerességét is az alázatos és szorgalmas munka hozza meg, mely lépésről-lépésre, utcáról-utcára a keresztény demokrata értékrendszer alapelveit megismertetve, a közösség erejét felhasználva fogja elérni célját. A kétezer éves keresztény értékek nem a múlt, hanem a múlt, jelen és mi vagyunk a jövő is, ezért folyamatosan tenni kell és fenn kell tartani!

est

Az est további része kötetlenebb pódiumbeszélgetéssel folytatódott, melyen az uniós források érkezésének lehetséges időpontja is felmerült kérdésként. A lezárt sikeres pályázatok és az állam által megelőlegezett finanszírozás a pályázók számára továbbra is biztosítja a zavartalan fejlődést és munkát, hiába az uniós források visszatartása. A jogosan járó 14 ezer milliárd forint utalása reményeink szerint még a választásokig megtörténik.

Az egyházak, közéleti és politikai megnyilvánulásait is kielemezték országos szinten, mely Albertirsa tekintetében örvendetes, hiszen minden alkalommal különböző felekezet képviselői biztosították a lelki szolgálatot, ezeken a politikai eseményeken.

Albertirsa

Személyes kérdésekre is sor került, mely a májusi eseményen részt vevő három hölgyvendég válaszai után, örvendetes volt, hogy gyakorló édesapák is ugyanolyan nyitott és őszinte válaszokat adtak és kedves személyes történetekkel gazdagították a beszélgetést. Fontos megismerni a politikus mögött álló személyt, az érző családapát, a hálás férjet és a mindannyiunk számára fontos értékeket megosztani másokkal is, hogy követendő példával járjunk elől.

Az este teljes terjedelmében megtekinthető a KDNP Albertirsai szervezetének csatornáján: https://www.youtube.com/watch?v=W0Is-eiQkbQ

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!