A pontversenyben legeredményesebb hazai klub, a Budapesti Honvéd tokiói olimpikonjait és paralimpikonjait köszöntötte

A Budapesti Honvéd SE vezetői hétfőn köszöntötték az idén nyáron Tokióban megrendezett olimpián és paralimpián indult versenyzőiket, különös tekintettel az érmet szerzett nyolc sportolóra, valamint edzőikre.

Simicskó IstvánSimicskó István, a Budapesti Honvéd SE (BHSE) és a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond az idén nyáron Tokióban megrendezett olimpián és paralimpián indult Honvéd versenyzők köszöntésén, különös tekintettel az érmet szerzett nyolc sportolóra, valamint edzőikre, a klub Dózsa György úti központjában 2021. október 11-én. Az olimpiai pontokat tekintve a Tokióban érintett hetven magyar klub közül a legeredményesebb a Honvéd volt (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A klub Dózsa György úti központjában tartott eseményen kiemelték, a BHSE 12 versenyzővel képviseltette magát az olimpián, további három sportolóval a paralimpián. Előbbiek nyolc érmet szereztek (három arany, négy ezüst és egy bronz), utóbbiak két medállal zártak (egy arany és egy bronz). Az olimpiai pontokat tekintve a Tokióban érintett hetven magyar klub közül a legeredményesebb a Honvéd volt.

Honvéd olimpikonok köszöntéseAz olimpiai bajnok és ezüstérmes Milák Kristóf úszó (balra) oklevelet vesz át Simicskó Istvántól, a Budapesti Honvéd SE (BHSE) és a Honvédelmi Sportszövetség elnökétől, középen Gergely István, a Budapesti Honvéd SE (BHSE) ügyvezető elnöke, olimpiai bajnok vízilabdázó (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Simicskó István, a klub – és a Honvédelmi Sportszövetség – elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, az olimpiai részvétel a sportolók és a nemzetek számára egyrészt nagy megméretés, másrészt a sport igazi ünnepe, ahol bemutatkoznak a nemzetek, így az imázs, az országkép kialakítása is fontos.

Az olimpiákon mindig sikeresen szerepeltek a magyar sportolók, akik most, Tokióban különösen sikeresnek bizonyultak. Egy ilyen olimpiai szereplés után dinamikusan növekszik a sportolni vágyó fiatalok száma, különösen ott, ahol kiugró magyar sikerek voltak. Ez önmagában óriási teljesítmény, mert Magyarországon a sport iránti érdeklődés és szeretet közös, még akkor is, ha valaki éppen nem sportol”

– nyilatkozta a kereszténydemokrata politikus.

Honvéd olimpikonok köszöntéseKiss Péter Pál parakajakos, paralimpiai bajnok oklevelet vesz át Simicskó Istvántól, a Budapesti Honvéd SE (BHSE) és a Honvédelmi Sportszövetség elnökétől (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Hozzátette, amennyiben a maga területén a sportvezető, az edző, a versenyző hozzáadja a magáét az egészhez, akkor születik meg a nagy nemzetközi siker, illetve a jövőt tekintve megmarad a lehetősége annak, hogy az folytatódjon is.

Az olimpiai bajnok és ezüstérmes Csipes Tamara kajakos oklevelet vesz át Simicskó Istvántól, a Budapesti Honvéd SE (BHSE) és a Honvédelmi Sportszövetség elnökétől (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A klub képviseletében a kajakozó Csipes Tamara arannyal és ezüsttel zárt, miként az úszó Milák Kristóf is. A birkózó Lőrincz-fivérek közül Tamás olimpiai bajnok lett, Viktor a második helyen végzett. Ezüstérem jutott a vívó Siklósi Gergelynek is, míg a férfi vízilabdacsapat tagjaként – a Pekingben olimpiai bajnok – Hosnyánszky Norbert ezúttal bronzérmet szerzett. A paralimpián a kajakozó Kiss Péter Pál első, a sportlövő Dávid Krisztina harmadik helyen végzett.

Honvéd olimpikonok köszöntéseAz olimpiai bajnok Lőrincz Tamás birkózó, aki századosi kinevezését is megkapta (balra), oklevelet vesz át Simicskó Istvántól, a Budapesti Honvéd SE (BHSE) és a Honvédelmi Sportszövetség elnökétől (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A klubelnök beszédét követően a tokiói aranyérmesek átvették az ajándékaikat – Lőrincz Tamás pedig századosi kinevezését is megkapta –, majd leleplezték a márványtáblát, amelybe már az ő nevüket is bevésték. Csipes Tamara öt évvel ezelőtt, a riói olimpiát követően már felkerült a márványtáblára.

Simicskó István reményét fejezte ki, hogy három év múlva, a párizsi olimpiát követően újabb nevek kerülnek fel a márványtáblára.

Szabó LászlóSzabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke beszédet mond az idén nyáron Tokióban megrendezett olimpián és paralimpián indult Honvéd versenyzők köszöntésén (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszönetét fejezte ki azért a lelkiismeretes együttműködésért, amit a BHSE, azon belül is annak klubvezetői tanúsítanak a paraversenyzőikkel szemben is.

Az ünnepséget a vízilabdázóként olimpiai bajnok ügyvezető klubelnök, Gergely István gondolatai zárták, aki azt mondta, nemcsak a márványtáblára került nevek az egyesület hősei, hanem azok is, akik munkájukkal, szakértelmükkel, támogatásukkal ezen a hosszú úton, a kezdeti lépésektől egészen a végkifejletig segítették ezekhez a sikerekhez a sportolókat, és rajtuk keresztül közvetve a BHSE-t.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!