Pressman széder estjével csapdába csalták és túszul ejtették a magyar zsidóságot – Weisz Péter a Mandinernek

A nagykövetségi vacsora a polgári magyar kormány elleni politikai provokáció volt, fogalmaz Weisz Péter.

Az elmúlt napokban számos közéleti személyiség, zsidó vallási vezető és politikus szólalt meg Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök meghívása kapcsán az amerikai nagykövetség széder estjére. Az eseményen részt vett Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki utólag tisztázta: korábbi zsidólistás nyilatkozata miatt Gyöngyösi továbbra is nem kívánatos személynek számít a zsidóság körében.

A Mandinernek most Weisz Péter, a Barankovics Alapítvány Izraelita Műhelyének vezetője nyilatkozott a botrányról.

Úgy fogalmazott: „A zsidó vallás egyik legszebb ünnepe a zsidó húsvétnak nevezett pészah, a kivonulás ünnepe, amelynek első két estéje a széder este. Izraelben egy, a diaszpórában két széder este van. Ezen a széder estén a család, vagy a közösség vezetője összehívja a családtagokat, illetve a közösség tagjait és a közösséggel szimpatizáló barátokat. Ekkor a gyerekeknek okulásul elmeséljük a szabadság történetét, hiszen a legszentebb mondatunk: Add hírül fiaidnak!”

A nagykövetségi széder vacsoráról szólva úgy folytatta, ezt a történetet a legutóbbi napokban „érdekes körülmények között” mesélhették el.

Egy tengerentúli nagyhatalom magyarországi reprezentánsa úgy döntött, széder estét tart.

 

Elhívta a Mazsihisz különböző reprezentánsait, elhívott egy a zsidóság kötelékébe tartozó LMBTQ-aktivistát, elhívott egy a magyar zsidóságot összekovácsoló politikust, ugyanis irányzatra való tekintet nélkül, minden magyar zsidó elfogadja, hogy ő nem kívánatos személy a zsidóság számra. Nevezzük őt radikális politikusnak.”

Weisz ugyanannak a „reprezentáns úrnak” a nyilvános tájékoztatóján – aki szenátusi meghallgatásán hitet tett a polgári magyar kormány ellen – azt hallotta, azért kellett másképp gondolkodót, negatív szereplőt is meghívni, hogy megismerjenek minden gondolatot. Érdekes megközelítés, akár elfogadható is volna, csak egy a gond: csak a nagy szervezet tagjai voltak ott zsidó oldalról, ráadásul a Mazsihisz elnökének nyilatkozata szerint még ő sem tudta, kit hívnak meg.

Ha másképp gondolkodókat keresünk, hol volt a neológ magyar rabbi kar, a polgári gondolkodású zsidók, hol volt az ortodox közösség,

 

az EMIH, hol voltak a különböző pártok zsidó képviselői, a baloldali zsidóság képviselőktől, a polgári gondolkodó politikusokig? Úgy tűnik, tudatosan csak egy bizonyos kör volt hivatalos az eseményre.”

Weisz értelmezése szerint így ez az esemény a polgári magyar kormány elleni politikai provokáció volt, amihez eszközként felhasználták, sőt, tudatosan csapdába csalták, a cél érdekében mintegy túszul ejtették a magyar zsidóságot. „Sajnálom, hogy a magyar zsidóság képviselői a rendezvényen részt vettek, de nem okolom őket. Szentül vallom, legyen bármilyen elkötelezettségű a magyar zsidóság, egyért hálás lehet a kormánynak: nem kell tankokkal megvédeni a zsinagógákat! Németországban, Franciaországban, Európa nagyvárosaiban 2,5-3000 körül van az éves atrocitások száma.

Magyarországon nincs atrocitás, hála a kormány zéró toleranciájának, továbbá annak, hogy vallási felekezettől függetlenül, feltétel nélkül egyformán kezeli a magyar embereket.

 

Weisz Péter most arra kér mindenkit, hogy soha, senki ne használja fel a magyar zsidóságot politikai célokra, különösen egy a zsidókat és a zsidó vallási értékeket védő polgári kormány ellen! Senki ne csalja csapdába a zsidóságot – húzta alá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!