Rétvári Bence: 2022-ben újabb Orbán-Gyurcsány-összecsapás

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, KDNP-alelnök alábbi írása a Vasárnap.hu oldalon jelent meg.

Az ellenzéki pártok 2020 végére teljes mértékben felsorakoztak a baloldal vezető erejévé vált DK mögé, így két és fél ciklus alatt Gyurcsány Ferencnek sikerült újra maga alá gyűrnie mindenkit. Ezzel véglegesen egyértelművé vált, hogy a 2022-es választás Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc közötti választás lesz.

Rétvári Bence

Sokan ismerik Orbán Viktor 1989-es értékelését a KISZ vezetőinek képességéről. Ebben Gyurcsány Ferencet említi meg, mint egyetlen olyan embert, aki egy tárgyalás során próbára tudja tenni az ember képességeit. És ez a jóslata még évtizedekig be is vált. Orbán Viktor ellen az elmúlt évtizedben nem volt esélye, de az ellenzéken belül továbbra se akadt érdemi vetélytársa Gyurcsány Ferencnek.

A videó elkészítésekor Gyurcsány a kommunista állampárt, Orbán a rendszerváltók oldalán küzdött.

Gyurcsány akkor egy szovjetebb Magyarországért dolgozott, Orbán egy független Magyarországért. Ma Gyurcsány egy brüsszelibb Magyarországért dolgozik, Orbán pedig továbbra is a szabadság minden centiméteréért megküzdő Magyarországért.

Az égtájak ugyan változtak, de az alapállás nem: Orbán a magyarok érdekéhez igazítja politikáját (liberálisul: nacionalista populizmus), Gyurcsány a nemzedékenként változó hatalmi központokhoz igazodik (liberálisul: haladó, nyitott).

A Gyurcsány által megtömött Soros-kolbászban megtört gerincű politikai alakulatok sorakoznak. Ott van a rendszerváltás utáni húsz év, és legfőképp a gyurcsányi időszak tagadására létrejött LMP és Jobbik. Ott van a magát „összegyurcsányozni” nem akaró, magát politikai új generációnak, a múlt foltjaitól mentes reménynek mutató Momentum. És ott van a magából Gyurcsányt kivető kommunista utódpárt, az MSZP. Mindegyik párt önmeghatározása tehát Gyurcsány tagadása volt az elmúlt évtizedben, mindegyik ellen-Gyurcsány pártként hirdette magát, de most Gyurcsány Ferenc hatalmi törekvéseinek kiszolgálói lettek. Ez nem kompromisszum volt a részükről, hanem megalkuvás. Itt már elhagyták az elveiket, maradt a hatalom és a pénz utáni csillapíthatatlan éhség.

Soros György ideológiai és Gyurcsány Ferenc politikai diadala akkor vált teljessé az ellenzéki oldalon, amikor decemberben a teljes magyar ellenzék a DK-tól, az LMP-n át a Jobbikig az ellen érvelt és kivétel nélkül az ellen szavazott, hogy az embernek van anyja és apja, „az anya nő, az apa férfi”.

Soros Nyílt Társadalom nevű ideológiagyára és Gyurcsány hatalmi játszmái végképp elszakították az ellenzék minden pártját a természetes gondolkodástól, és bedarálták őket (a Soros-kolbászba).

A magyar baloldal azonban túl messzire ment, ártott az országnak, amikor a járványhelyzet közepén Brüsszeltől Magyarország megbüntetését kérte.

Gyucsányék idén túl messzire mentek, amikor minden korábbinál több álhírt és feljelentést gyártottak Magyarországról, nyíltan támadták Magyarországot, és nyíltan vettek igénybe ehhez külföldi, uniós vagy Soros Györgyhöz köthető anyagi támogatásokat. A járvány idején járatták csúcsra a Magyarország elleni politikai hisztériakeltést. Közben – mint az Donáth Anna egy kiszivárgott belső videójából kiderült – nagyon jól tudják, hogy amit Brüsszelben állítanak, az nem igaz. De mégis, a világjárvány közepén akarták megakadályozni, hogy Magyarország politikai feltételek nélkül juthasson hozzá a nemzetközi szerződés alapján – a piacunk megnyitásáért cserében – járó forrásokhoz. A baloldalnak nem lett volna drága a gazdasági talpraállást lehetővé tevő pénzforrások elvesztése sem.

A baloldalról végleg eltűnt a nemzeti érdek és a nemzeti minimum.

Nekik a járvány nem veszély, hanem hatalomszerzési lehetőség. Nekik a világnézet a gender, a cél a feloldódás, a politika a brüsszeli elvárások teljesítése, a magyar cégek fejlesztése korrupció. Nekik a kereszténység kirekesztés, szólásszabadság a liberális véleménymonopólium, a nem-liberális újságírás propaganda, a rend diktatúra, a nemzeti összetartozás nacionalizmus, a népakarat végrehajtása populizmus. Nekik a migráció megállítása lehetetlen, a józan ész nem jogállami, a jobboldali kormányzás pedig csak antidemokratikus lehet.

Így futunk hát rá a következő szűk másfél évre.

Rétvári Bence
országgyűlési képviselő, alelnök
KDNP

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!