Rétvári Bence: Az ellenzék ellenezte a rezsicsökkentést, de a szankciókat mindig támogatta

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára, a KDNP országgyűlési képviselője válaszolt az energiahordozók áfájának csökkentéséről szóló ellenzéki felszólalásokra az Országgyűlésben hétfőn.

Rétvári Bence az áfacsökkentésről azt mondta: a baloldal kormányon megszüntette a nulla százalékos adókulcsot, a villamosenergia áfáját pedig több mint kétszeresére emelte. „A világpiaci árakat rázúdították az emberekre“, az adócsökkentési programjuk ellenére pedig a választás után áfát emeltek – emlékeztetett.

Szerinte az ellenzéknek 2010 után lett volna lehetőséget áfacsökkentést támogatni, de egyetlen egyet sem szavaztak meg, mondván: azt a kereskedők lenyelik majd. Sőt a gazdasági árnyékminiszterük az árstopokat is ellenzi, szerinte a lakosságnak kellene spórolnia – mondta. Az ellenzék ellenezte a rezsicsökkentést, de a szankciókat mindig támogatta – kifogásolta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!