Rétvári Bence: Az ellenzéknek csak a politikai balhé a fontos

A következő három évben összesen további 30 százalékkal fognak emelkedni az otthonápolásra folyósított összegek - mondta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint az intézkedés mintegy 17 ezer embert érint. Rétvári Bence ugyanakkor az ellenzékről szólva kifejtette: akik a leghangosabban követelték az ápolási díjak emelését, azok kormányon befagyasztották, majd az emelésről szóló javaslatot nem szavazták meg.

Rétvári BenceRétvári Bence országgyűlési képviselő (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ECHO TV stúdiójában

Rétvári Bence hozzátette: azok voltak a leghangosabbak, akik követelték az ápolási díj emelését, amikor kormányon voltak. 2010 előtt befagyasztották és egy fillért sem emeltek rajta.

Mi elmondtuk, hogy a nyár folyamán konzultálunk azokkal a szervezetekkel, akiknek a tagságát ez a leginkább érinti. Ősszel benyújtottuk a törvényjavaslatot, amelyet decemberben elfogadott az Országgyűlés – fejtette ki.

Rétvári Bence kiemelte: decemberben ott voltak azok a képviselők, akik demonstráltak, sajtótájékoztatót tartottak és embertelenséggel vádolták a kormányt, amiért nem tesz semmit az otthon ápolók és az otthon ápoltak érdekében. Majd amikor eljött a szavazás pillanata, akkor a politikai balhé fontosabb volt. Sípoltak, leültek az emelvény lépcsőjére, hogy ne lehessen levezetni az ülést, hogy nekimenjenek a kormánypárti képviselőknek és semelyikőjük sem támogatta ezt a javaslatot – tette hozzá.
Ebből látszódik, hogy itt sohasem volt fontos az ápolási díj, csak a balhé. Most sem a konkrét kérdések a fontosak, hanem a politikai színjáték – fogalmazott.

Rétvári Bence hozzátette: itt is ez volt látható. Akik nem emelték, de követelték a nagyobb emelést, nem támogatták azt, mert éppen a balhéval voltak elfoglalva.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!