Rétvári Bence: Az elmúlt évtizedben a kormány megduplázta a bölcsődei férőhelyeket

Az elmúlt évtizedben megduplázta, 32 ezerről 65 ezerre növelte a bölcsődei férőhelyek számát a kormány – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken Szadán.

rétvári

 

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a szadai Napsugár baptista bölcsőde megnyitóünnepségén arról beszélt, hogy a kormány sok évvel ezelőtt indította el bölcsődefejlesztési programját, amelyre el is különített 100 milliárd forintot, hogy minél több helyen épüljenek bölcsődék az országban.

Közölte, a programnak köszönhetően mára a háromszorosára - 326-ról 1130-ra - nőtt azoknak a településeknek a száma, amelyekben már van bölcsőde. Megnégyszerezte a kormány az intézmények számát is, ez a korábbi 668-ról 2800-ra emelkedett.

A bölcsődék fenntartására szánt összeget 37 milliárd forintról 80 milliárd forintra emelte a kormány

– fűzte hozzá az államtitkár.

Kitért arra, hogy vannak olyan családok, ahol azt szeretnék, ha minél tovább maradna otthon az anya, ezért visszaállította a kormány a gyest a gyermek 3 éves koráig.

Hozzátette, olyan családok is vannak, ahol az anya minél hamarabb szeretne visszamenni a munka világába, ehhez viszont bölcsődékre volt szükség.

A kormány számára az a fontos, hogy minden magyar család számára megfelelő legyen a családtámogatási rendszer, amely kiépül Magyarországon – emelte ki Rétvári Bence.

A magyar családtámogatási modellnek éppen az a lényege, hogy nem egyetlen intézkedéssel próbál segíteni, hanem nagyon sokféle módon segíti a családokat a gyermeknevelés minden fázisában"

– mondta az államtitkár.

Hozzátette, amikor a kormány elkezdte a működését, a magyar gyermekvállalási ráta az utolsó volt az Európai Unióban, ma pedig Magyarország már a 6. helyen áll.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!