Rétvári Bence: Az illegális migráció veszélye egyáltalán nem múlt el

Az év második felében az energiaválság és az élelmiszer-áremelkedések miatt még ennél is nagyobb gyorsulás várható az illegális migráció tekintetében - véli a KDNP alelnöke Facebook-bejegyzésében.

„A napokban átlépi az illegális határátlépők száma a százezret. Idén már több mint 97 ezer illegális migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok, míg tavaly eddig időarányosan csak 42 ezret. Ez azt jelenti, hogy

idén megduplázódhat az illegális migráció a tavalyi számhoz képes, pedig a tavalyi is két és félszerese volt a tavalyelőttinek.

Miközben egész Európa teljes figyelmét leköti az ukrajnai háború, és az országok a háború által okozott gazdasági válság következményeit próbálják kezelni, addig az illegális migráció veszélye egyáltalán nem múlt el. Sőt, az év második felében az energiaválság és az élelmiszer áremelkedések miatt még ennél a növekedési ütemnél is nagyobb gyorsulás várható.

Ez azt jelenti, hogy a déli határ védelmét ősszel tovább kell erősíteni.

És itt lenne az ideje, hogy Brüsszel érdemi részt vállaljon az EU külső határainak védelmi költségeiből, és erejét ne a kvótajavaslatok újbóli előterjesztésére fordítsa” - írta pénteki Facebook-posztjában Rétvári Bence.