Rétvári Bence: A Duplakanyar futóverseny különleges élményt nyújt

A Duplakanyar futóverseny különleges élményt nyújt, hiszen a Duna teljes folyása mentén valószínűleg nincs még egy olyan futóverseny, amelynek során a folyó mellett, fölött és alatt is lehet futni – közölte Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke szombaton az indítás helyszínén, Nagymaroson.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a versenyzőket köszöntve emlékeztetett, a futóversenyt azért hozták létre, hogy különleges élményt nyújtsanak a résztvevők számára, hiszen kevesen mondhatják el magukról, hogy átfutottak a Duna alatt.

Népszerű lett az esemény, ma már évről évre beírható a futónaptárba, hogy szeptember legelején egy gyönyörű, egyedi környezetben és a Duna alatt lehet átfutni

 

– tette hozzá.
 

Heinczinger Balázs (független) polgármester arról számolt be, hogy a szervezők tájékoztatása szerint az idén lényegesen többen indultak hosszú távon, mint tavaly.     A harmadik alkalommal meghirdetett Duplakanyar futóverseny résztvevői áthaladnak a Magyarországot és Szlovákiát összekötő új Helemba-Ipolydamásd közúti Garam hídon és a Mária Valéria-hídon, valamint a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. Duna alatt átvezető közműalagútján is.

A táv teljesítése közben látható a többi között az esztergomi bazilika, a Magyarországot Szlovákiával összekötő párkányi Duna-híd, a Börzsöny panorámája, valamint a visegrádi Fellegvár.

Az indulók három táv közül választhattak, az egyéni nevezés mellett a hosszú távon lehetőség van csapatok részvételére is.

A rövid táv 5 kilométer, valamint 12 kilométer, a hosszú táv pedig 62 kilométer, amely áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján. Mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a DMRV Zrt. 550 méter hosszú közműalagútján Nagymaros és Visegrád között.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!