Rétvári Bence: Egy marxista sosem demokrata

A napokban az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker méltatta Karl Marx érdemeit. A német gondolkodónak, a 20. században 100 millió áldozatot követelő kommunista ideológia megalapozójának születése 200. évfordulóján szobrot is emeltek szülővárosában, a németországi Trierben. Az alábbiakban Rétvári Bence KDNP-alelnök erre adott nyilatkozatát közöljük.

Rétvári Bence

Egy marxista sosem demokrata. Aki a marxizmust élteti, az tagadja a demokráciát. Marx szobrot avatni nem más, mint semmibe venni eltiport nemzeteket és sokmillió ártatlan áldozatot. A marxizmus megvalósulása mindig és mindenhol tragédiához vezetett. Juncker Marx előtti főhajtása azt jelképezi, hogy nem tiszteli a kelet-európai nemzeteket, nem tiszteli az áldozatok emlékét. Ez nem csupán politikai hiba, ez az emberi méltóság tiszteletének teljes hiánya.

Egy jobboldali, néppárti politikusnak erkölcsi kötelessége tiltakozni minden marxista kultusz ellen. Marxról tisztelgő beszédet mondani még a szélsőbaloldali mozgalmaktól is elfogadhatatlan, mérsékelt jobboldali politikustól pedig az alapvető értékektől való teljes elfordulás” – fogalmazott Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!