Rétvári Bence: A Gyurcsány-kormány volt az, amely csökkentette nyugdíjakat

Varju László (DK) szerint az Orbán-kormány minden évben eljátssza, hogy „nevetségesen alacsony" infláció alapján határozza meg a nyugdíjkorrekciót. Majd miután a nyugdíjasok egész évben kevesebb nyugdíjat kapnak, mint amennyi járt volna nekik, a kormány év végén „odadob" nekik egy „nevetséges összegű korrekciót" - mondta.

Rétvári Bence (KDNP), az EMMI parlamenti államtitkára
    
Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt az élelmiszerek ára, és a statisztikai hivatal adatai szerint egy év alatt 28 ezerrel nőtt azon nyugdíjasok száma, akik kevesebb mint 93 ezer forintból élnek meg havonta.
    
A képviselő a Gyurcsány-kormány bérekhez kötött nyugdíjemelési módszerének ismételt bevezetését szorgalmazta, valamint azonnali 4 százalékos nyugdíjemelést javasolt.
    
Rétvári Bence államtitkár az országgyűlésben emlékeztetett arra, hogy az elmúlt harminc évben egyetlen kormány, a Gyurcsány-kormány volt az, amely csökkentette nyugdíjakat. Korábban még meg is akarták adóztatni a nyugdíjakat, majd bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és 15-ször emelték a rezsit - sorolta.
    
Szerinte az inflációkövető nyugdíjrendszerrel mindig biztonságban vannak a nyugdíjak. Ha a tervezettnél alacsonyabb az infláció, a különbözetet akkor is megkapják a nyugdíjasok; ha a tervezettnél magasabb az infláció, akkor visszamenőlegesen az egész összeget megkapják a nyugdíjasok és az emelés beépül a következő évi nyugdíjba - magyarázta Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!