Rétvári Bence: Gyurcsány nem adta meg a tiszteletet az időseknek

Aki hozzátartozóját gondozza, 91 százalékkal kap magasabb juttatást, mint a baloldali kormányok idején - emlékeztetett az EMMI parlamenti államtitkára.

Rétvári BenceRétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke (FOTÓ: MTI-archív)

A kormány idősügyi politikáját bírálta Ungár Péter (LMP) hétfőn a parlamentben.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) miniszterhelyettese arról beszélt, hogy

Ungár Péter politikai szövetségese, Gyurcsány Ferenc nem adta meg a tiszteletet az időseknek, amikor elvett tőlük miniszterelnökként egyhavi nyugdíjat.

A parlamenti államtitkár emlékeztetett rá, hogy az ellenzék nem szavazta meg a gyermekek otthonápolási díjának megemelését sem. – Az önök számára csak a politikai hangulatkeltés volt a fontos – mondta Rétvári Bence, és emlékeztetett: a Gyurcsány-kormány idején 15 milliárd forint volt otthonápolásra a költségvetésben, most pedig már 55 milliárd jut erre a célra. Aki pedig a hozzátartozóját gondozza, az 91 százalékkal kap többet, mint a baloldali kormányok idején - olvashatjuk a Magyar Nemzet Online tudósításában.

**********************************************************

Ellenzéki bírálat érte a kormány járványkezelési gyakorlatát hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Lukács László György (Jobbik) felszólalásában többször is azt ismételte, hogy szerinte Orbán Viktor szabadjára engedte a vírust, a járvány nincs kontroll alatt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára szerint az is bizonyítja, hogy

Magyarország felkészült a második hullámra, hogy 100 millió maszk, 95 millió pár kesztyű és 11 ezer lélegeztetőgép van az országban,

többszöröse annak, mint az első hullámban.
    
Az államtitkár szerint az ellenzéki politikus bár a magyar kormányról állította, hogy rosszul védekezik, Európa több országában sokkal rosszabb a helyzet. Példaként említette, hogy Franciaországban, Olaszországban, Ukrajnában telítődtek a kórházak, Belgiumban több mint tízezren haltak már meg a járványban, Románia fővárosában több mint 10 ezren vannak kórházban, Szlovéniában minden ötödik teszt pozitív, Lengyelországban naponta 8 ezerrel nő a fertőzöttek száma.

*********************************************************

Két kormányzati előterjesztéssel egészült ki az Országgyűlés hétfői ülésének napirendje.

A hitelmoratórium meghosszabbítását tartalmazó törvényjavaslatot házszabálytól való eltéréssel, a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos javaslatot pedig sürgősséggel tárgyalja a Ház.

Halász János (Fidesz)arról beszélt: Magyarország a járvány első hulláma elleni küzdelmet megnyerte, és második hullámban is jól védekezik, minden  forgatókönyv esetére van „kész haditerve".

Kijelentette: a Fidesz-KDNP frakció továbbra is teljes erejével támogatja a kormányt. A baloldalt arra kérte: ha már segíteni nem akarják a védekezést, akkor legalább ne gátolják azt.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára

felelőtlennek nevezte az ellenzéki pártokat, azzal vádolva őket, hogy mindent mondanak és mindennek az ellenkezőjét is, valamint rengeteg álhírt terjesztenek

a védőfelszerelésekről és a kórházakról is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!