Rétvári Bence: A helyiek nagyon sokat elértek az elmúlt években Vámosmikolán

Vámosmikola az elmúlt években 266 millió forint állami támogatásból fejlődött és tudta építeni közösségét, a települést - mondta pénteken, Vámosmikolán az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára (b) és Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j) Vámosmikolán a megújult plébánia és közösségi ház ünnepélyes átadóján (Vámosmikola, 2020.09.05. KDNP fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a megújult plébánia és közösségi ház ünnepélyes átadóján arról beszélt, hogy a helyiek nagyon sokat elértek az elmúlt években, amihez a kormány is hozzá tudott járulni.

Rétvári BenceRétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára beszédet mond Vámosmikolán a megújult plébánia és közösségi ház ünnepélyes átadóján (Vámosmikola, 2020.09.05. KDNP fotó: Váli Miklós)

Ismertetése szerint az iskolakonyha és a szabadidőközpont fejlesztéséhez csaknem 43 millió forinttal, a régi kultúrház, a polgármesteri hivatal és az üzlet felújításához 125 millió forinttal, a belterületi utak felújításához mintegy 14 millióval, a külterületi utak felújításához pedig 54 millióval.

Soltész MiklósSoltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j) beszédet mond Vámosmikolán a megújult plébánia és közösségi ház ünnepélyes átadóján (Vámosmikola, 2020.09.05. KDNP fotó: Váli Miklós)

A közösségi tér fejlesztéséhez 20 millió forintot, az óvodaudvar felújításához kétszer öt millió forint, a szociális tűzi-fatámogatáshoz 2 millió forintot és orvosi eszközbeszerzéshez pedig kétszer 3 millió forintot juttatott az állam - mondta.

Marton ZsoltMarton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke megáldja a megújult plébánia közösségi házát (Vámosmikola, 2020.09.05. KDNP fotó: Váli Miklós)

A legutóbb egyházi közösségfejlesztésre nyújtott 35 millió forintból újult meg a most átadott plébánia és közösségi ház épülete - fűzte hozzá az államtitkár. Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy ahogy kétezer évig sikerült megmenteni a keresztény közösséget, úgy még ma is meg kell védeni.

Soltész Miklós, Rétvéri BenceA megújult plébánia és közösségi ház átadása (Vámosmikola, 2020.09.05. KDNP fotó: Váli Miklós)

Egyházaink ma nem csak a templomot akarják megtartani, hanem a közösséget, az ifjúságot is szeretnék továbbra is nevelni - fűzte hozzá az államtitkár. A felújított épületet és használóit Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

Soltész Miklós, Rétvári BenceSzent mise a megújult plébánia és közösségi ház ünnepélyes átadója alkalmából (Vámosmikola, 2020.09.05. KDNP fotó: Váli Miklós)

Soltész Miklós, Rétvári BenceA megújult plébánia (Vámosmikola, 2020.09.05. KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!