Rétvári Bence: Karácsony Gergely a lábát sem teszi be a Pesti úti idősotthonba

Dunai Mónika (Fidesz) azt kérdezte az Országgyűlésben, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés során mekkora felelősség terheli az intézményfenntartó önkormányzatokat.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára

A képviselő szívszorítónak nevezte, hogy a Pesti úti idősotthon gócponttá vált. Hozzátette, a főpolgármester ugyanis későn intézkedett, nem készítette fel a fővárosi intézményeket a járványra.
    
A Pesti úti otthonban a járvány elszabadult, pedig ez elkerülhető lett volna, ha a fővárosi önkormányzat betartja a jogszabályokat és az alapvető tisztasági követelményeket - szögezte le. Megjegyezte, legalább tíz napon keresztül nem volt személyes orvosi jelenlét az idősotthonban.
    
Rétvári Bence, az Emmi államtitkára hangsúlyozta, az idősotthonokban országosan eddig 98-an haltak meg a koronavírus miatt, ebből 42-en a Pesti úti intézményben. Hozzátette, az elhunytak 74 százaléka is fővárosi idősotthonokból került ki, miközben a főváros a gondozottak hét százalékáért felel. Eközben Karácsony Gergely főpolgármester a „lábát sem teszi be" a Pesti úti idősotthonba - bírált.

Jobbik: magas az egymillió lakosra jutó halálozási arány

Rig Lajos (Jobbik) arról beszélt az országgyűlésben, hogy Magyarországot sem kerülte el a humánjárvány. Az egymillió lakosra jutó halálozási arányszám szerinte igen magas, és ez igaz az egészségügyben dolgozókra is - hívta fel a figyelmet. Azt kérdezte, hogy ha a vírus lecseng, vagy vírusmentes időszakot állapítanak meg, a járványkórházak eredeti funkcióját visszaállítják, vagy fenntartják azt?
    
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára cáfolta azokat az állításokat, hogy Magyarország rosszul állna az elhunytak számát illetően. Bármilyen aránypárt állítanak fel, nálunk sokkal gazdagabb országokat előzünk meg. Példaként hozta Hollandiát, Olaszországot, Angliát, Belgiumot, Franciaországot. Az egészségügyi dolgozók fertőzöttsége jóval a világban tapasztalt átlag alatti - közölte az államtitkár.
    
Kitért arra is, hogy a világ átalakul, és valamilyen járványügyi készültséget fenn kell tartani a jövőben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!