Rétvári Bence: Kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza – közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke.

A közelmúltban felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál tartott sajtóeseményen Rétvári Bence kiemelte: fontos az Iskola rendőre program, mert az embereknek a tanévkezdés, a nyári szünet után újra meg kell szokniuk, hogy ősz van, és a korábbinál nagyobb a forgalom.

A rendőri jelenlét fontos ezekben a napokban, mert biztonságérzetet nyújt a diákoknak és más közlekedőknek is

 

– tette hozzá.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti alaptanterv része alsó és felső tagozatban is a közlekedési ismeretek bővítése.

Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője elmondta: felmérték, hogy a fővárosban melyek a közlekedés szempontjából leginkább veszélyeztetett iskolák, ezeknél egy hónapig lesznek jelen a rendőrök.

A tanintézményekben kihelyezték az adott iskola rendőrének nevét, elérhetőségét; az alezredes azt kérte, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal.

Szécsi Tibor felhívta a figyelmet arra is: komoly veszélyforrás manapság, hogy sokan fülhallgatóval, a telefonjaikat figyelve közlekednek, így nem észlelik a forgalom zaját.

Németh Szilárd, Csepel kormánypárti országgyűlési képviselője a sajtóeseményen megköszönte a rendőrség közlekedéssel, annak biztonságával foglalkozó munkatársainak erőfeszítéseit, illetve azt, hogy a XXI. kerületben kiemelten kezelik ezt a kérdéskört.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Csepelen több helyen megváltozott a közúti közlekedés rendje, ezért az emberek türelmét, megértését és együttműködését kérte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!