Rétvári Bence: A kormány emelte a nyugdíjak vásárlóértékét

Még idén újabb családtámogatási kedvezmények jönnek, emelkedtek a nyugdíjak és bővült azon betegségek köre, ami után adókedvezmény igénylehető. A HírTv stúdiójában Rétvári Bence államtitkár számolt be a kormány legújabb intézkedéseiről.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára: „a nyugdíjasok jól jártak, hisz januárban megemelt nyugdíjat kaptak" 

A kormány számára a családok támogatása azért is kiemelt feladat, mert szeretné elsősorban a magyar állam és nemzet érdekeit szolgálni. Az ellenzék múlt héten élesen bírálta ugyan a nyugdíjutalások késedelmét, de azok már a pénteki nap végére megtörténtek, biztosított Rétvári Bence. A nyugdíjasok jól jártak, hisz januárban megemelt nyugdíjat kaptak. Az államtitkár emlékeztetett, a most az utalások körüli helyzetet bíráló ellenzék elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, amit azóta a jelenlegi kormány már visszaadott.  

A pénteken kapott nyugdíj összege decemberhez képest 3500 forinttal emelkedett – emlékeztetett Rétvári Bence, aki megjegyezte, a kormányváltás idején, 2010-ben "egy lyuk tátongott a nyugdíjakban", amelyet előbb be kellett foltoznia a kormánynak. Az elmúlt évek emelései során a nyugdíjak vásárlóértéke 10 százalékkal növekedett, ezen felül nyugdíj prémiummal is kiegészült a megemelt összeg. Az államtitkár kiemelte, az összegszerű emeléseken túl közel 80 milliárdos összeget Erzsébet utalvány révén kaptak meg, és az Erzsébet-program egyéb elemei, mint például kedvezményes üdülések is segítették az időseket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!