Rétvári Bence: A kormány ingyenes egészségügyi szűrési lehetőséget biztosított a váci tankerület pedagógusainak

A kormány ingyenes egészségügyi szűrési lehetőséget biztosított a váci tankerület pedagógusainak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola udvarán tartott sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence - aki egyben a térség országgyűlési képviselője - elmondta, a szűrőbusz azért érkezett a tankerületbe, hogy az itt foglalkoztatott pedagógusok a tanítási szünetekben élhessenek az ingyenes szűrés lehetőségével.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára
    
Az államtitkár úgy fogalmazott, fontosak a kormánynak a pedagógusok, ezért odafigyelnek arra, hogy akik nem tudnak eljárni szűrésekre, azokhoz a szűrés jusson el.
    
Jelezte, a mostani szűrés különleges alkalom, mert az országot járó tíz szűrőbuszból az egyiket tanítási időben hozták a váci iskola udvarára, azzal a céllal, hogy segítsen megelőzni, időben észrevenni betegségeket.
    
„Gyermekeink mindennap pedagógusokra vannak bízva, ezért fontos, hogy ők mindennap egyre jobb egészségi állapotban tudjanak a gyermekekkel foglalkozni" - mondta Rétvári Bence.
    
Közölte, hogy az általános szűrővizsgálat vérnyomásmérésből, vércukormérésből, illetve életmód- és dietetikai tanácsadásból áll; van lehetőség méhnyakrákszűrésre is. Az egynapos szűrésen eddig csaknem félszázan vettek részt - fűzte hozzá.
    
Verebélyi Ákos tankerületi igazgató elmondta, a pedagógusok részéről nagy érdeklődés mutatkozott a szűrőprogramon való részvétel iránt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!