Rétvári Bence: Közép-Európa legkorszerűbb, high-tech okosbörtöne épül Csengeren

Magyarország, sőt Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül Csengeren, az ezerötszáz férőhelyes high-tech okosbörtönben videoanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken sajtótájékoztatón.

RétváriRétvári Bence hangsúlyozta, hazánk a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik, 2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak és éves szinten 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma.

Több börtön kibővült már, de nagyobb kapacitásra van szükség; az új, csengeri intézmény is fontos lépés azért, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat

– tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei térségben a csengeri börtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt.

Biczó László dandártábornok, szakmai projektvezető beszámolt arról, hogy eddig több mint ezerötszáz önéletrajz érkezett a toborzókhoz és 196 jelentkezőt már fel is vettek, jelenleg 172-en végzik a 14 hetes felkészítő tanfolyamot. Jelentkezni a BVOP központi toborzó oldalán a gyereahuvosre.hu honlapon, vagy a csengeri toborzó irodában lehet.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!