Rétvári Bence: A migráció megfékezésében Magyarországra, a magyar rendőrökre mindig lehet számítani

A migráció megfékezésében Magyarországra, a magyar rendőrökre mindig lehet számítani  mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke kedden Budapesten, a Szerbiába induló újabb magyar rendőri kontingens búcsúztatóján.

rétvári

 

Rétvári Bence emlékeztetett, immár több mint kilenc éve tart az Európára, az Európai Unióra (EU) nehezedő migrációs nyomás.

A magyarok nem azért mennek Szerbiába, hogy bárkit számon kérjenek, hogy büntessenek, hogy rosszindulatú megjegyzéseket tegyenek, hanem azért, hogy segítsenek" 

jelentette ki.

Az államtitkár szerint a Magyarország határvédelmét kritizáló államok, illetve az EU vezetői kilenc év alatt még semmilyen megoldást nem találtak az újabb népvándorlás kezelésére, hanem csak keresik azt.

Rétvári Bence kijelentette: Magyarország megoldása jó, működőképes, ezt bizonyítja az is, hogy a déli határunknál és a szerb-észak-mecedón határnál is lényegesen csökkent az embercsempészek tevékenysége, és ebben komoly szerepet játszanak a magyar rendőrök is. A magyar választópolgárok a migráció ügyében tartott népszavazáson, és a parlamenti választáson is egyértelművé tették, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról  hangsúlyozta.

Az államtitkár úgy vélekedett,

tarthatatlan az EU vezetésének az az álláspontja, hogy egyre növekvő kvóták alapján osztaná szét a migránsokat a tagállamok között."

Kitért rá, hogy Magyarország mindent megtesz a külső schengeni határ védelméért, ennek ellenére egyszeri 78 milliárd forintos büntetéssel, valamint napi egymillió eurós kényszerítő bírsággal sújtotta hazánkat az EU bírósága.

Elmondta, hogy Olaszország a napokban kezdte el a migránsok Albániába szállítását, mert a cél az, hogy a menedékkérelmeket a schengeni zónán kívül lehessen elbírálni. A magyar érdek ugyanez  tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy számos uniós tagállam állította már vissza egymással szemben a határellenőrzéseket, Németország pedig a teljes határvonalán bevezette azt, majd ezt tette Franciaország is. Az államtitkár szerint már a szabad mozgás lehetőségét korlátozzák az unióban a hasonló intézkedések.

A schengeni zónának 440 kilométer hosszú külső és 7500 kilométer belső határa van, így ésszerűbb, és anyagilag is kivitelezhetőbb a külső határ védelme" 

hangsúlyozta.

Rétvári Bence kiemelte, hogy a magyarországi migránstáborok létesítéséről szóló hírek egytől egyig álhírek, a kormánynak nincs, és nem is lesz ilyen szándéka. A külső határok védelme tehermentesíti a rendőrség itthon szolgáló állományát is, ennek egyik eredménye, hogy Magyarország a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik  hangsúlyozta. Az államtitkár megköszönte a Szerbiába induló 23. magyar rendőri kontingens tagjainak a munkáját.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!