Rétvári Bence: A művészvilágban is őrségváltás zajlik

A választók akaratának a kultúrában is lesznek következményei, a művészvilágban is „csendes őrségváltás“ zajlik - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerda este a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában.

A jobb- és a baloldalon is nagy teret kapott a „kultúrharc“, miután a sajtóban megjelent, hogy leváltják Prőhle Gergelyt, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjét. Rétvári nem erősítette meg Prőhle leváltását, mondván ha lesz megállapodás, majd bejelentik, ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy tiszteletben tartják a választók döntését, és azt szeretnék, hogy az embereknek a kultúrába is legyen beleszólásuk.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a HírTv-ben 2018.10.03-án

Az államtitkár szerint a balliberális kormányzás idején előfordult, hogy nem a tehetségük és teljesítményük alapján, hanem pártkötődésük miatt tüntetettek ki művészeket.  

„Fontos, hogy az jusson előre, aki tehetséges, és ne legyen hátrány, ha valaki keresztény beállítottságú“ - jelentette ki Rétvári. Neveket nem árult el azzal kapcsolatban, hogy kik fognak távozni posztukról a művészvilágban.