Rétvári Bence: A nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetést jelent

Brüsszelben nem hajlandók belátni, hogy a nagyobb illegális migráció nagyobb terrorfenyegetést jelent – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az illegális migráció és terrorfenyegetés miatt újra épülnek a határok a schengeni övezetben, és ez a helyzet nem fog javulni, csak ha a migráció és a terrorveszély enyhül. Az illegális migráció szétveri azt, amit az EU felépített, pedig a magyar kormány mindig arra figyelmeztetett: az illegális migrációt a külső határokon meg kell állítani, különben veszélybe kerülnek az alapvető értékek, a biztonság és a szabad mozgás, de még a gazdasági kapcsolatok is.

Soha ilyen rossz állapotban nem volt még a schengeni övezet – mutatott rá Rétvári Bence.

Mindeközben az uniós vezetők továbbra is csak a migrációs paktumot, a migránsok kvóták szerinti szétosztását erőltetik. Nem látják, hogy a migrációt a külső határokon kell megállítani. Egyes rendőri vezetők már arról beszélnek, hogy az egyre több pénzhez jutó és ezáltal egyre erősebb embercsempész-bandákkal alig bírják felvenni a versenyt

 

– mondta az államtitkár az M1 aktuális csatornán.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Rétvári Bence elmondta: a nyugat-európai terrorfenyegetettséget nemcsak az illegális migráció, de az illegális migrációval már bejutottak radikalizálódása is növeli. Zsidó iskolákat öntenek le vörös festékkel, és sok zsidó szülő már alig meri iskolába engedni a gyermekét - mondta.

Ezért is ízléstelen a Momentum akciója, amely a gyűlölet szimbólumait használja - jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Ilyen terrorfenyegetés nem volt, Nyugat-Európában „drámai a helyzet”. A probléma az, hogy Brüsszelben nem kapcsolják össze az okot a következményével, az illegális migrációt a terrorveszéllyel. Továbbra is a kvótákat erőltetik, és nagy eredményként könyvelik el, hogy már „csak” a kiutasítások 80 százalékát nem sikerül végrehajtani, mert fél éve még ez az arány 90 százalék volt - mondta az államtitkár.

A schengeni övezet a széthullás szélére sodródott: már több schengeni belső határon van ellenőrzés, mint ahol nincs, ez pedig nemcsak a szabad mozgást nehezíti, de megzavarja a gazdasági kapcsolatokat is, hiszen akadályozza az áruk és a munkaerő szabad mozgását. Ezek a lezárások csak akkor szűnhetnek meg, ha javul a belbiztonsági helyzet, ami pedig nagy mértékben az illegális migrációtól függ. De Brüsszel egyre csak szervezi tovább a migrációt – fejtette ki gondolatait Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!