Rétvári Bence: A napokban megérkezett a megemelt pedagógusbér

Idén július 1-től 10%-kal emelkedett a pedagógusok bére, az iskolaigazgatók és helyetteseik pedig vezetői pótlékemelésben részesültek. A megemelt bérek augusztus első napjaiban megérkeztek a pedagógusok bankszámláira. Az alábbiakban Rétvári Bence KDNP-alelnök közleménye olvasható.

 

A koronavírus járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is bevezette idén júliustól a kormány a pedagógus-béremelést.

A korábbi évek 50%-os emelése után ez egy újabb 10%-os emelés történt meg.

Míg a baloldal az előző válság idején elvett egyhavi bért a tanároktól és 15 ezer pedagógust elbocsátott, addig a Fidesz-KDNP bért emel a koronavírus okozta válság alatt.

Így elmondható, hogy egy főiskolai végzettségű, 20 éve tanító, pedagógus II. besorolású tanár - szemben 2010-zel, amikor kevesebb, mint 150 ezer forintot keresett -, júliust megelőzően 301 ezer forint volt a fizetése, most 331 ezer forintot vihet haza.

Egy szintén pedagógus II. besorolású, 20 éve tanító egyetemi végzettségű tanár bére 2010-ben 172 ezer forint volt, a múlt hónapban 334 ezer forintot vihetett haza, most viszont már 368 ezer forint érkezik a bankszámlájára.

Július 1-től hatezer iskolaigazgatónak is növekedett - átlagosan a bérük egyharmadával - a fizetése. Az igazgatóhelyettesek, tagintézmény-vezetők bére is emelkedett feleakkora összeggel, ami további 9 ezer embert érint.

Így tehát annak az iskolaigazgató, aki 25 éves gyakorlattal rendelkezik, egyetemi végzettsége van és egy 1000-nél több diákot oktató iskolát vezet, akár 715 ezer forintot is kereshet. Ezenkívül a minőségi munkavégzés támogatása céljából lehetőség nyílik az intézmény vezetője által nyújtott munkateljesítmény alapján külön ösztönzési kereset kiegészítés megítélésére is. Az iskolaigazgatók számára nyújtható ösztönzési kereset kiegészítés mértéke havonta legfeljebb bruttó 101.500 forint lehet.

Számunkra a pedagógusok szakmai és anyagi megbecsülése egyaránt kiemelten fontos,

éppen ezért a béremelések jövő évi fedezeteként is a jövő költségvetés közel 90 milliárd forinttal többet fordít oktatási tevékenységre, mint idén. A világban zajló gazdasági visszaesés ellenére is az oktatás stratégiai ágazat, a jövő záloga, ezért a Fidesz-KDNP növeli az oktatási forrásokat és béreket.

Rétvári Bence

a KDNP alelnöke

 

Kép:123rf

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!