Rétvári Bence: Nem szabad engedni a Szent Korona megsértését!

Rétvári Bence (KDNP) arról beszélt az Országgyűlésben kedden napirend előtt, hogy a homoszexualitás magánügy, ezért nem értik, hogy miért kell nyárról-nyárra „feldúlni a békés, békeszerető emberek hétköznapjait" és provokatív módon megsérti nemzeti jelképeket. Emlékeztetett, hogy a szervezők egy szivárvány alá elhelyezett Szent Koronát választottak az idei melegfelvonulás jelképének.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

A politikus úgy fogalmazott: a csendes többség tagjai, a józan gondolkodású emberek nem értik, hogy miért kell minden nyáron nemzeti és keresztény jelképeket megsérteni. Hozzátette, hogy ezek a felvonulások elsősorban nem a melegek elfogadásáról szólnak, hanem egy felvonulási lehetőséget jelentenek a „talajt és témát vesztett" baloldali és liberális erők számára.
    
Rétvári Bence kijelentette: ezt azonban nem kell mindig, mindenáron eltűrni. A CitizenGo nevű szervezet az úgynevezett Értékvédők tíz pontjával reagált a melegfelvonulás szervezőinek lépésére, a tíz pontot több, mint száz közéleti személyiség és 23 ezer polgár támogatta - emelte ki.
    
A válaszadó Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is azt hangsúlyozta, hogy le kell választani a csendes többséget a harsány és provokatív kisebbségtől. Az államtitkár azt mondta, hogy utóbbiak tagadják a hagyományos családfelfogást és nem a tiszteletről szóló rendezvényeket szerveznek, hanem provokálják a többségi társadalmat.
    
Kiemelte, hogy az alaptörvény alapján mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához, de a véleménynyilvánítás nem korlátlan. A Szent Korona a nemzet méltóságát jeleníti meg, ezért minden sértő környezetben való felhasználása ellentmond az alaptörvénynek - tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!