Rétvári Bence: A PDSZ vezetői összekeverik az érdekképviseletet és a pártpolitikát

Az elmúlt hétvégén zajlott tüntetésen az egyik pedagógus szakszervezet, a PDSZ vezetője bejelentette, hogy ők is csatlakoznak az egyelőre szervezés alatt álló január 19-i megmozduláshoz. Ezen a napon tartják egyébként a középiskolákban a központi írásbeli felvételiket is, a hír meglehetős riadalmat keltett az érintett családokban.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a HírTv-ben 2019.01.07-én

Rétvári Bence államtitkár azzal kapcsolatban, hogy ez az akció mennyire veszélyezteti a felvételit a Hír TV-ben azt mondta: „Az iskolákban mindig a gyermekek érdeke az első, mi is így fogunk eljárni, vannak egyes szakszervezeti vezetők, akár a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetői között is, akik az érdekképviseletet és a pártpolitikát összekeverik. Máskor kínosan ügyelnek arra, hogy más szakszervezeti vezetők pártpolitikusokkal megnyilvánuljanak, ők pedig egy nyíltan pártpolitikai összefogás részeként tüntettek az elmúlt időszakokban.”

Az államtitkár hangsúlyozta, most nem voltak annyira kényesek, hogy a szakszervezet az nem pártpolitika, nem zavarta őket, hogy pártzászlók előtt és pártzászlók mögött tüntetnek. „Mi mindent meg fogunk tenni, hogy minden zavartalanul menjen az iskolákban: ezt az előző években is sikerült megtenni, most is meg fogjuk tenni. Az meg a szakszervezetek belső ügye, hogy mennyire bíznak azokban a vezetőkben, akik nem az érdekképviselettel foglalkoznak, hanem azzal, hogy miként lehet a pártpolitikában valamilyen helyet foglalni, helyzetbe kerülni” – fejtette ki Rétvári.

Hozzátette: senkinek nem érdeke, hogy a gyermekek jövője legkisebb mértékben is veszélybe kerüljön, „nem hiszem, hogy bárki részéről, akár politikailag, akár érdek-képviseleti szervezetből jó húzás, hogy ha családok ezrei adott esetben elkezdenek aggódni, az a fontos, hogy a gyermekek számára a továbbtanulás lehetőségét mindenhol biztosítsuk, és mindemellett, ha valaki érdekképviseletként akar tárgyalni, őket is meghívjuk a Köznevelési Kerekasztalba, ez az egyeztetésnek a módja. Ha esetleg nem hagytak volna ki 10 alkalmat ezekből az egyeztetésekből, akkor ők is előrébb lennének.”

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!