Rétvári Bence: Soros György által támogatott alapítvány származási alapon indít pereket

Dúró Dóra (független) a gyöngyöspatai ügy kapcsán azt kérdezte az Országgyűlésben: miért nem a „spontán szegregáció" magyar áldozatainak fizetnek kártérítést?

Rétvári Bence (KDNP), az EMMI parlamenti államtitkára
    
Dúró Dóra arról beszélt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint is „úgy alakulnak ki teljesen cigány osztályok, hogy a nem cigány szülők elviszik onnan a gyerekeiket". Szerinte e családoknak többletterhet kell vállalniuk, és gyermekeiknek sérül a joga a tanuláshoz.
    
Pártja szerint azokat kellene kiemelni az osztályokból, akik élhetetlenné teszik azokat, „ha ezt szegregációnak hívják, akkor felőlem nevezhetik szegregációnak" - jelentette ki.
    
Hajlandók-e végre a tisztességes családoknak fizetni a kártérítést? - tette fel a kérdést.  
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rámutatott: akár a liberális, akár a radikális oldalon hajlamosak a kérdést kizárólag alapjoginak tekinteni, és csak a származással foglalkoznak. Eredményesebbnek nevezte azonban a szociális megközelítést, amely azt vizsgálja, kinek kell segítség a felzárkózáshoz.
    
Kijelentette: az ügyben jelenlévő, Soros György által támogatott alapítvány származási alapon indít pereket, ez azonban nem viszi közelebb egymáshoz a településen élőket, és az ott élők boldogulását sem segíti. Megjegyezte, az alapítvány célja, hogy nemzetközi perekben próbálják Magyarországot negatív színben feltüntetni.
    
Kifogásolta, hogy az ügyben azok a balliberális politikusok voltak a leghangosabbak, akiknek a kormányzása idején a vitatott helyzet kialakult.
    
Minden érintetthez felhívással fordult, hogy a kártérítés képzés legyen, hogy egész életükben használható képzést kapjanak - mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!