Rétvári Bence: A tél beköszöntével még fontosabb a hajléktalanok védelme

Az államtitkár arra kérik az állampolgárokat, hogy ha az utcákon, aluljárókban segítségre szoruló embert látnak, hívják a regionálisan működő diszpécserszolgáltatást, Budapesten tárcsázzák a 061/3384186-os telefonszámot.

A tél megérkeztével, a fagy közeli hőmérséklet miatt még fontosabb a hajléktalanok védelme – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán. Rétvári Bence úgy fogalmazott: az utcán éjszakázni nemcsak emberhez méltatlan, hanem már életveszélyes is. A következő napokban 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, ezért arra kérik az embereket, hogy értesítsék a diszpécserszolgálatot, ha az éjjeli órákban rászoruló hajléktalant látnak.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

A kereszténydemokrata miniszterhelyettes kiemelte, hogy a hajléktalanokat ellátó intézményekben továbbra is van elegendő férőhely, senkit nem utasítanak el helyhiány miatt. Fűtött szoba, ágy, meleg étel, tiszta ruha, mosdási lehetőség, egészségügyi ellátás várja a hajléktalanokat – sorolta Rétvári Bence.

Jelezte: arra kérik az állampolgárokat, hogy ha az utcákon, aluljárókban segítségre szoruló embert látnak, hívják a regionálisan működő diszpécserszolgáltatást. Budapesten tárcsázzák a 061/3384186-os telefonszámot. A regionális diszpécserszolgálatok elérhetőségei megtalálhatóak többek között a kormany.hu oldalon is – közölte az államtitkár.