Rétvári Bence: Újfajta továbbképzéseket kínál a pedagógusoknak az MCA Képzési Intézete

Újszerű, a pedagógusok igényeire szabott, ingyenes továbbképzéseket kínál ősztől a Makovecz Campus Alapítvány (MCA) Képzési Intézete – jelentette be a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára, a KDNP politikusa pénteken Budapesten.

Rétvári Bence a sajtótájékoztatón az Országgyűlés által tavaly létrehozott MCA céljának nevezte, hogy teljesen újfajta, exkluzív, a tanárok igényeire még inkább reagáló és a jelenlegi iskolai mindennapokban legnagyobb segítséget nyújtó képzéseket hozzon létre minden pedagógus számára.

Felsorolása szerint a többi között ősztől indulnak a pedagógia újfajta módszereit, az élményszerű tanulást és gondolkodás-fejlesztést bemutató, a matematikatanulás legmodernebb módszereit ismertető, valamint az új, komplex természettudományi tárgyra fókuszáló képzések.

A kereszténydemokrata politikus, aki egyúttal az MCA kuratóriumi tagja is, beszámolt arról, hogy megtörtént az MCA felnőttképzési intézményként való akkreditációja, a pedagógusoknak szánt képzéseik közül eddig hetet akkreditáltak. A következő hónapokban, években mintegy ötven ilyen képzés akkreditálását tervezik.

Rétvári Bence közölte: félidőben jár az a reprezentatív kutatás, hogy mely képzésekre van a legnagyobb szüksége a pedagógusoknak. Ősztől indulnak az MCA piliscsabai campusán a felújítási munkálatok, ezért a képzéseket az ország más részein biztosítják a résztvevőknek - jelezte.

Bízunk benne, hogy olyan munkát tudunk végezni, amely a mindennapi oktatómunkában gyakorlati segítséget jelent a tanároknak

 

– mondta, majd azt hangsúlyozta, hogy a pedagógusoknak megbecsülés jár.

Bajor Péter, az MCA Képzési Intézetének igazgatója arról beszélt, hogy motiváló játékokra, hasznos élményekre, korszerű tudásra és módszertanra, illetve a közösségi lét elengedhetetlen készségeinek fejlesztésre van szükség a tanórákon és a pedagógusok továbbképzésén egyaránt. Célnak nevezte, hogy az MCA képzései "branddé" váljanak és egyből hasznosítható tudást adjanak a pedagógusoknak.

Kovácsné Nagy Emese, a Miskolci Egyetem tanárképző intézetének igazgatója egyebek mellett az élményszerű oktatás jelentőségét, az újszerű oktatási módszerek és az egyéni differenciálás fontosságát hangsúlyozta.

Bajor Péter az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a 30 órás, 30 kreditet jelentő továbbképzéseket három nap alatt tervezik megtartani.

A képzéseket a piliscsabai campus felújítási munkálatai miatt hotelekben és egyéb exkluzív helyszíneken tartják meg - tette hozzá. Az igazgató szólt arról is, hogy három év alatt ötezer pedagógust szeretnének képzéseiken látni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!