Rétvári Bence válasza a PDSZ újabb hihetetlen megnyilvánulására

A PDSZ szerint addig lehet verni a tanárokat, amíg léteznek szociális problémák az országban. Rétvári Bence szerint viszont addig sem kellene…

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke

Bár a szakszervezet elvileg a pedagógusok érdekeit kellene, hogy védje, most is inkább csak politikai csatározással foglalkozik. Már az is érthetetlen volt, amikor az érettségi bojkottjára hívták fel a tanárokat – idézi az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának közösségimédia-bejegyzését a Vasárnap.hu.

Az iskolaőrök a tanárok fizikai biztonságát szolgálják majd, és a többi diák tanulási lehetőségét védik. A PDSZ magára hagyná azokat a tanárokat, akikre erőszakosan rátámadnak a diákok. Nem lehet egyedül hagyni az erőszakkal veszélyeztetett tanárokat, és nem lehet elengedni a kezét az osztály többi tanulójának sem, akik erőszakos környezetben nyilván tanulni se tudnak – írja Facebook-posztjában Rétvári Bence.

Videók tucatjai láthatók a neten, ahol tanárokat bántalmaznak, és ekkor pont a szakszervezet maradna tétlen? Egy valós problémára kell megoldás, ezt szolgálja a két hét múlva szavazásra kerülő törvényjavaslat. Mint azt az államtitkár írja: – Az erőszakot megelőzni fontos feladatunk, teszünk is érte, de az erőszakos elkövetőket megállítani még fontosabb! Az iskola nem lehet az erőszak terepe, hanem a tanulásé kell, hogy legyen!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!