Rétvári Bence a Zánkai Erzsébet-táborba látogatott

Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, a KDNP politikusa a Zánkai Erzsébet-táborba látogatott hétfőn, ahol Darabánt Judit, az Erzsébet Alapítvány kommunikációs igazgatója fogadta.

A sajtótájékoztatón Rétvári Bence miniszterhelyettes elmondta, az Erzsébet-tábor Európa legnagyobb szociális gyerektáboroztatási programja, amelynek egész évben körülbelül 175-180 ezer részvevője van a Balaton-parton, a napközis táborokban, Erdélyben és országszerte. Hozzátette, tízéves az Erzsébet-tábor, ebben az időszakban közel egymillió gyermeknek jelentett kikapcsolódást, feltöltődést. Sok esetben a családjuk talán nem is engedhette volna meg, hogy nyaralni menjenek. Amikor Európa minden országa gazdasági nehézségekkel küzd: a háború, az energiaválság és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt, akkor különösen lényeges kiemelnünk, hogy nekünk vannak Erzsébet-táboraink, amely Európa legnagyobb szociális gyermektáboroztatási programja. 

- Tíz évvel ezelőtt, amikor a Parlamentben elfogadtuk az Erzsébet-törvényt, amely megalapozta az Erzsébet-táborokat, folyamatosan támadta a baloldal. Azt mondta, hogy ez egy méltatlan program, itt zavaros ügyek vannak, illetve zavaros ingatlanügyek. Nem támogattál a szavazatukkal, és a parlamenti vitában is folyamatosan ellenezték, fogalmazott Rétvári Bence. A miniszterhelyettes kiemelte, most 10 év után jól látható, hogy minden támadás alaptalan volt, hiszen évről évre egyre több gyerek mind magasabb színvonalon tud itt táborozni.

Mint ismert, az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) hetedik éve szervezi és koordinálja közfeladatként Magyarország legnagyobb táboroztatási programját, az Erzsébet Táborokat. Az Erzsébet Táborok rendszerének programjai öt alappillér: a magyarság, a sport, a tudomány, a kultúra és a kereszténység mentén szerveződnek, melyek a nyári Élménytáborokban tematikus napokon is érvényesülnek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!