Schanda Tamás: Az egyetemek jövője Magyarország jövője

Az egyetemek jövője Magyarország jövője, ezért a következő évek egyik legfontosabb nemzetstratégiai programja az egyetemek megújítása – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén.

Az államtitkár a Polgári törvénykönyvről szóló törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló törvény módosításának vitájában expozéjában kifejtette: csak azok az egyetemek lehetnek sikeresek, amelyek képesek versenyképes tudást átadni a fiataloknak. Az egyetemek fejlesztésébe fektetni nemcsak lehetőség, hanem erkölcsi kötelesség – jelentette ki.

Schanda TamásSchanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke

Schanda Tamás úgy vélte, az egyetemek megújításában a közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak kiemelkedő szerepük van, ezért fontos megkönnyíteni a magáncégek együttműködését velük, hogy a vállalkozások is aktív közreműködői lehessenek a felsőoktatás megújításának. Ösztönözni kell a vagyonkezelő alapítványok és a magáncégek együttműködését a felsőoktatás versenyképességének növelése érdekében – vélekedett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!