Schanda Tamás: A beruházás a zöld szempontokat is maximálisan képviseli

Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára többek között a jelentős utazási idő csökkenésére hívta fel a figyelmet a beruházással összefüggésben az Országgyűlésben. Kitért arra is, hogy ezáltal még szorosabb együttműködés valósulhat meg a két ország és a két város között. A beruházás a zöld szempontokat is maximálisan képviseli.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese

Megjegyezte: egy nyílt verseny során alakították ki az árat, az uniós közbeszerzési irányelvnek megfelelően történt a pályáztatás. A beruházást végző zrt. előzetes piaci konzultációra biztosított lehetőséget, ismertették a projektet. Azt kérte, fogadják el ennek az eljárásnak az eredményét.
    
Szó nincs arról, hogy idén 140 milliárdot fordítanak erre a fejlesztésre, ez az összeg 85 milliárd forint lesz. A beruházás új munkahelyeket teremt, magyar emberek megélhetését teszi lehetővé - hangsúlyozta az államtitkár.
    
Semmi különleges dologról nincs szó a titkosítással összefüggésben sem - mutatott rá. Magyarországnak és Kínának is vannak külgazdasági és külpolitikai érdekei, amikor erre igény van, a magyar fél, - figyelembe véve a kínai álláspontot -, dönthet úgy, hogy a titkosítástól eltekint - fejtette ki Schanda Tamás.