Schanda Tamás: A magyar gazdaság sokkal erősebb lábakon áll most, mint 2008 előtt

Böröcz László (Fidesz) arról beszélt az Országgyűlésben,, hogy 2010-ben az ellenzék cinikusan nevetett, amikor a kormány 1 millió új munkahelyet ígért, ez mégis megvalósult 10 év alatt. Most is gúnyosan mosolyognak, amikor a kormány azt mondja, hogy ahány munkahelyet megszüntet a koronavírus-járvány okozta válság, annyit hoz létre és közben fejleszti a gazdaságot is - tette hozzá.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára

Szerinte az ellenzék most is - ahogy a 2000-es évek közepén - hiteleket venne fel, segélyeket osztana, eladósítaná az országot, és kiszolgáltatná a magyarokat a spekulánsoknak.
    
Méltatta a kormány gazdaságvédelmi akciótervét, amely a meglévő munkahelyek megőrzését, és újak teremtését célozza.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta: a magyar gazdaság sokkal erősebb lábakon áll most, mint 2008 előtt, de így is van teendő a munkahelyek védelme érdekében. Szomorú, hogy az ellenzéki frakciók csak támadják a kormányt, és politikai haszonszerzésre akarják felhasználni ezt az időszakot is - fogalmazott
    
Hangsúlyozta: a kormány 2010-bven már visszahozta Magyarországot a csőd széléről, és most sincs ok arra, hogy más irányba menjen a válság kezelésekor, mint korábban. A 2010-es modellek most is érvényesek: munkaalapú gazdaságot, társadalmat kell építeni - hangsúlyozta.
    
Elmondta: a pénteki adatok szerint már 54 ezer dolgozó után igényeltek kormányzati bértámogatást, így egy hét alatt majdnem megtízszereződött az ilyen igények száma. Ez jól jelzi, hogy a munkavállalók és a cégek is alkalmas eszköznek tartják a bértámogatást a válság okozta problémák kezelésére - tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!