Schanda Tamás: A munkahelyteremtő bértámogatás 29 521 új állás létrejöttét segítheti

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására létrehozott Gazdaságvédelmi akcióterv keretében Komárom-Esztergom megyében eddig 9287 dolgozónak igényeltek különféle bértámogatásokat - mondta Schanda Tamás kedden Esztergomban, ahol a Spori Print Vincze Kft. nyomdájában adott át támogató okiratot.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára beszél a bértámogatói okirat ünnepélyes átadásán a Spori Print Vincze Kft. nyomdájában, Esztergomban 2020. július 7-én. (KDNP fotó: Váli MIklós)
    
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára megjegyezte: 632 dolgozó számára munkahelyteremtő bértámogatásra, 8655 ember esetében pedig munkahelyvédelmi bértámogatásra nyújtottak be igényt a megyében. Az utóbbiak közé tartozik a Spori Print Vincze Kft. nyomdájának 37 munkatársa.
    
Az államtitkár tájékoztatása szerint eddig országosan 194 678 munkavállalónak kértek munkahelyvédelmi bértámogatást csökkentett munkaidőben való foglalkoztatásra, kutatás-fejlesztési álláshely megőrzésére 18 085 kollégának igényeltek támogatást, a munkahelyteremtő bértámogatási kérelmek 29 521 új állás létrejöttét segíthetik.     

Schanda TamásVölner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Esztergom és térsége fideszes országgyűlési képviselője beszél a bértámogatói okirat ünnepélyes átadásán a Spori Print Vincze Kft. nyomdájában, Esztergomban 2020. július 7-én. (MTI fotó: Bruzák Noémi)

Vincze Ferenc, a nyomda tulajdonosa elmondta, cégük legnagyobb megrendelője a Suzuki. Itt nyomják az összes Esztergomban előállított autóhoz átadott fedélzeti dokumentációt, 21 nyelven. A gyár leállása után a munkatársakat két csapatra osztották, mindkét társaság három napig hat órát dolgozott más megrendeléseken.

Schanda TamásSchanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára (j), Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Esztergom és térsége fideszes országgyűlési képviselője (j2) ésVincze Ferencnek, a Spori Print Vincze Nyomda igazgatója (b) Esztergomban a bértámogatói okirat ünnepélyes átadásán 2020. július 7-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)
    
Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy a gyár 13-ától újraindítja a második műszakot, így a nyomda is újra teljes kapacitással dolgozhat.

Schanda Tamás
    
A Spori Print Vincze Nyomda bértámogatói okiratának ünnepélyes átadásán Esztergomban, 2020. július 7-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

A gyárvezető biztatónak nevezte, hogy míg a korábbi válság mélypontján 70-80 százalékkal esett vissza az új autók értékesítésére, most a szektor csak 40 százalékos csökkenést szenvedett el, a Suzukinál 25-30 százalék ez az érték.

Schanda TamásA Spori Print Vincze Nyomda bértámogatói okirata (KDNP fotó: Váli Miklós)
    
A Spori Print Vincze Kft.-t 1992-ben alapították, első nagyobb telephelye a Suzukitól 200 méterre található. Az autógyár 1994-ben vette fel beszállítói közé a vállalkozást.
    
A társaság 2013-ban új üzemcsarnokot épített közel 200 millió forintos beruházással, 40 főt foglalkoztatnak. Éves árbevételük 2018-ban 540, 2019-ben 650 millió forint volt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!