Schanda Tamás: Több mint 450 ötlet érkezett a „COVIDEA" online pályázatra

Több mint 450 ötlet és projektjavaslat érkezett a „COVIDEA" online pályázatra - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Schanda Tamás (KDNP), az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára
    
A közleményben azt írták, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az ITM szakpolitikai támogatásával áprilisban hirdette meg a COVIDEA ötlet- és startupversenyt.
    
A kiírók a koronavírus által előidézett rendkívüli helyzetben a járvány leküzdését és az új kihívások kezelését segítő elképzeléseket, megoldásokat vártak témától és szakterülettől függetlenül.
    
A tárca szerint a felhívás a vártnál is nagyobb érdeklődést váltott ki: a május 7-i beadási határidőig magánszemélyek, kis- és középvállalkozások, illetve kutató-fejlesztő intézmények 458 ötletet és projektjavaslatot nyújtottak be.
     
A közleményben Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette „az innováció ösztönzése most fontosabb, mint bármikor korábban, hiszen elengedhetetlen az eredményes védekezéshez és Magyarország újraindításához is".
    
Hozzátette, a pályázaton a 20 leghasznosabbnak és legígéretesebbnek ítélt ötlet vagy projekt nyer támogatást a majdnem 60 millió forintos keretösszegből a gyors megvalósításhoz.
     
Schanda Tamás arról is beszámolt, hogy bár az adatok feldolgozása még zajlik, már most látható, hogy a pályázatok majdnem fele az egészség- és orvostudomány különböző területeit érinti.
    
Jellemző azonban a pályamunkák változatosságára, hogy közel harmaduk ajánl informatikai és digitalizációs megoldásokat, számos ötlet képviseli a műszaki tudományok területét, vagy foglalkozik gazdasági, oktatási, pénzügyi, jogi témákkal - fűzte hozzá.
     
Az online pályázati felhívásra egyszerűsített formában lehetett jelentkezni egy rövid projektbemutató dokumentum beküldésével, amelyhez az ötletgazdák fotókat, videókat vagy prezentációkat is csatolhattak.
    
Az értékelés rövidesen megkezdődik, a döntőbe jutó pályázók rövid bemutatkozó videóban fejthetik ki még részletesebben javaslataikat, amelyeket az innovációs ökoszisztéma öt elismert szaktekintélyéből álló zsűri értékel.
     
A pályázatról részletes tájékoztatás az NKFIH honlapján olvasható - áll az ITM közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!