Semjén Zsolt az ATV-nek: eszünk ágában sincs felfüggeszteni a Stop Sorost

Persze, hogy nem függesztjük fel a Stop Sorost. Már mérlegeltünk mindent, meghoztuk a jogszabályt. Eszünk ágában sincs felfüggeszteni! – kapta meg  az ATV stábja rövid választ kapott Semjén Zsolttól, akit a Stop Soros csomaggal kapcsolatban kérdeztek - írja a pestisracok.hu. A kérdés apropóját az adta a baloldali médium sajtómunkásának, hogy a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány Strasbourghoz fordul a Stop Soros törvénycsomag miatt.

Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes

„Rajta! Ez egy szabad ország, mindenki oda fordul, ahová akar" – így reagált Semjén Zsolt az ATV-nek arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok az Alkotmánybíróság után a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a „Stop Soros” törvénycsomag miatt, mivel az szerintük büntethetővé teszi egyes független civil szervezetek törvényes, a kormánypártok szerint viszont törvénytelen, a veszélyes, nemzetbiztonsági kockázatot rejtő, illegális migrációt segítő munkáját.

Ehhez ürügyként pedig a bevándorlás korlátozását hozza fel a kormány – írta közleményében a Nyílt Társadalom Alapítványok. Csak egy valaminek, mégpedig a demokráciának fog ez a törvény véget vetni – nyilatkozta Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke, aki szerint a kormány egy „hazugsággyűjteményt tákolt össze”.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, arra az ATV kérdésére, hogy nem függesztik-e fel a Stop Sorost,  így reagált: „Persze, hogy nem függesztjük fel. Már mérlegeltünk mindent, meghoztuk a jogszabályt. Eszünk ágában sincs felfüggeszteni!"

Völner Pál már tegnap azt mondta, hogy megküldték a válaszaikat a Stop Sorosról és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosításról az Európai Bizottságnak, az ellenünk indított kötelezettségszegési eljárás keretében. Az igazságügyi államtitkár úgy fogalmazott, hogy ezek a jogszabályok az országot és Európát védik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!