Semjén Zsolt: Egyik templomunkból sem lesz se mecset, se szupermarket!

„Rendesen kistafíroztuk a történelmi egyházakat!” - mondta a vasarnap.hu-nak adott interjújában Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes szerint a Kárpát-medencében végrehajtott templomfelújítások lehetővé teszik, hogy egyetlen magyar templomból se legyen mecset vagy bevásárlóközpont. Villáminterjú.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes (Archív)

​- Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint az egész unióban Magyarország költ a legtöbbet egyházi célokra.

​- A Kárpát-medencében 3000 templomot tataroztunk ki, illetve építettünk újjá. Ez szentistváni mértékkel mérve is egyedülálló. És egyikből se lesz se szupermarket, se mecset!

A közfeladatot átvállaló egyházi intézmények számát 2010-től az oktatás tekintetében több mint a duplájára emeltük, 6-ról 14 százalékra – ez 220 ezer gyereket jelent -, a szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatás tekintetében több mint megháromszoroztuk azokat, 11-ről 36 százalékra. Ezen kívül – ami nekem mindig szívügyem volt – minden második gyerek jár államilag finanszírozott hittanra!

​- A közelmúltban benyújtott egy törvényjavaslatot a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről.

​- A Pázmány megkapja a Nemzeti Múzeummal szembeni részt a Palotanegyedben, így többek között a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületét, a Károlyi- és Esterházy-palotát. Most már a Károli Gáspár Református Egyetem és a katolikus egyetem is meghatározó a belvárosban. Javasoltam azt is, hogy mindezt – biztos ami biztos – a Vatikáni Szerződés kiegészítésében is rögzítsük. Új megállapodásokat kötöttünk a katolikustól a református egyházig, az evangélikustól a konstantinápolyi ortodoxig, mintegy bebetonozva regnálásunk eredményeit. Tehát – hogy úgy mondjam – rendesen kistafíroztuk a történelmi egyházakat!

​- A balliberális ellenzék keresztény fundamentalizmussal vádolja Önöket, amiért nem ratifikálják az Isztambuli Egyezményt a családon belüli erőszak elleni fellépés keretében.

​- Mi minden erőszakkal szembeni fellépést támogatunk, így a „családon belüli erőszak” ellenit is, de a probléma az, hogy az Isztambuli Egyezmény ezt összeköti a genderideológia kötelező bevezetésével, amiről szó sem lehet! Amiben egyetértünk a balliberálisokkal, az az, hogy mindketten meg akarjuk akadályozni a „családon belüli erőszakot”. A különbség, hogy mi az erőszakot akarjuk megszüntetni, ők pedig – ennek ürügyén – a családot.

Kárpáti Katalin

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!