Semjén Zsolt fogadta a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság miniszterelnök-helyettesét

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hivatalában fogadta Sonexay Siphandonet, a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság miniszterelnök-helyettesét november 18-án.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Sonexay Siphandonet, a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság miniszterelnök-helyettese (j) (Budapest, 2019.11.18. KDNP fotó: Váli Miklós)

A felek áttekintették a magyar-laoszi gazdasági kapcsolatokat, fontosnak nevezték a Keleti és a Déli Nyitás politikáját. Döntöttek a kötött segélyhitel együttműködési program elmélyítéséről.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Sonexay Siphandonet, a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaság miniszterelnök-helyettese (j), valamint a magyar és a laoszi delegáció (Budapest, 2019.11.18. KDNP fotó: Váli Miklós)

Ötvenről száz főre emelték a Stipendium Hungaricum felsőoktatási ösztöndíjprogramban résztvevők létszámát, amit a laoszi fél teljes mértékben ki is tölt. A korábbi mezőgazdasági és élelmiszerbiztonsági együttműködést kiterjesztették a vízgazdálkodásra és a népesség-nyilvántartásra.