Semjén Zsolt: Keresztény közösségek nélkül nincs erős Európa!

Az Európai Unió (EU) és annak értékei kereszténydemokrata értékek, ezért amikor a „brüsszeli bürokráciával harcolunk", akkor mi vagyunk hűségesek az alapító atyák örökségéhez - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön Győrben, a KDNP Önkormányzati Tanácsának üléséről tartott sajtótájékoztatón.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes (KDNP fotó)

Semjén Zsolt kiemelte, a mostani „európai uniós bürokrácia olyan alma, amely messze elgurult az alapító atyák almafájától".
    
„Ma az EU bűnben él, de nem bűnben fogant" - fogalmazott.

Semjén Zsolt
    
Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke (KDNP fotó)

A mi küldetésünk az, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez, a keresztény civilizációhoz, a nemzetek szuverenitásához és a család örökségéhez - tette hozzá.
    
Leszögezte, éppen ezért az Európai Bizottság nem főnöke a szuverén nemzetállamoknak, hanem „szolgálóleánya", vagyis a szuverén nemzetállamok nem provinciái az EU-nak. Az EU-t szuverén államok hozták létre, így az EU intézményei nem felettes szervei a magyar Országgyűlésnek vagy a kormánynak.

Semjén Zsolt
    
Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes előadása a rendezvényen (KDNP fotó)

Éppen ezért az EU-s jog nem áll a nemzeti jog fölött, csak abban az esetben, ha külön cikkben szerepel, vagy külön szerződésben áll - hangsúlyozta Semjén Zsolt, hozzátéve, hogy ebből kifolyólag „semmifajta olyan lopakodó birodalmi jogkiterjesztést", amellyel a bizottság foglalkozik, „nem fogunk elfogadni".
    
Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány minden tagja mindenkinek megadja a tiszteletet, de ugyanezt el is várja, ezért elfogadhatatlannak nevezte, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke „sértegeti a magyar nemzetet és embereket". Ezt „a szemtelenséget visszautasítjuk" - mondta.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes (középen) a konferencia résztvevőivel szelfizik (KDNP fotó)
    
A KDNP nem fogadja el azt sem, ha egy szuverén állam és az EU valamely intézménye között vita van, azt egy másik EU-s intézmény rendezze, hiszen az EU-s szerződések szerint ebben az esetben a vitát bíróság előtt kell rendezni - hangoztatta, hozzátéve, hogy ez döntő jelentőségű.
    
Semjén Zsolt elfogadhatatlannak nevezte a kettős mércét is, amelyet Magyarországgal szemben alkalmaznak. Elmondta, hogy Magyarország minden létező jogállami feltételnek eleget tesz, lényegesen jobban, mint azok az országok, amelyek emberei támadják Magyarországot. Akkor lehet Magyarországot támadni, ha a támadással szembeni kifogást hasonló módon érvényesítik az összes olyan EU-s országgal szemben, ahol hasonló szabályozás van - tette hozzá.
    
A pártelnök kitért arra is, hogy

a mai magyar politikai palettán a KDNP az egyetlen olyan párt, amelynek programja 1944 óta változatlan, de igazodik a kor kihívásaihoz, emellett az egyetlen párt, amelynek minden programpontja megvalósult az elmúlt évtizedekben, különösen az elmúlt tíz évben.
 

Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője arról beszélt, hogy a pártnak és minden képviselőjének, tagjának az a világos jövőképe, hogy a kereszténydemokráciát és a magyar államot erősítse, megvédje a családokat és a munkahelyeket. Ebben a KDNP-s politikusokra az egész országban lehet számítani - tette hozzá.
    
Missziós küldetésnek nevezte, hogy ezt az üzenetet folyamatosan hirdessék.
    
Kiemelte azt is, hogy látható a kereszténydemokrácia erősödése, ami mellett ki kell állni.
    
Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke elmondta, hogy az idei konferenciát a magyar önkormányzatiság 30. évfordulójához kötötték, így az előadások során visszatekintenek a múlt eseményeire és a jövő kihívásaira, különösen a koronavírus-járványra.
    
Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) Győr polgármestere azt emelte ki, hogy csaknem egy éve „megbillent" az emberek hite a győri politikusok keresztény életvitelével kapcsolatban, de most az a feladat, hogy személyes példájukkal tanúságot tegyenek amellett, hogy az a politika, amit a kormány képvisel Európában, az Győrben is megállja a helyét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!