Semjén Zsolt: A kitüntetettjeink teljesítménye erősíti nemzeti önbecsülésünket is

Sok minden változik, eltűnik nyom nélkül, de az igazi teljesítmény megmarad és ezáltal nemzetmegtartó erőt jelent – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kedden a március 15-i állami kitüntetések átadásán, Budapesten.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: ahhoz, hogy egy nemzet szeresse önmagát, először ismernie kell azokat a nagyszerű teljesítményeket, amelyekre büszke lehet. Ez a büszkeség jelenti a megtartó erőt, amely egy létszámában kis nép számára létfontosságú.

Minden tagjában éljen ott a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni

– hangsúlyozta.

Rámutatott: a büszkeség tudata akkor és csak akkor élhet a nemzet tagjaiban, ha nem csupán a történelemben lévő nagyjaink életpéldája és életműve jelenti a megtartó erőt, hanem a jelenben is vannak olyan életművek és életpéldák, amelyek ezt a megtartó erőt jelentik a számunkra.

Semjén Zsolt a kitüntetések átadásán

Semjén Zsolt emlékeztetett, az emberiség története során mindig voltak kitüntetések, mindig elismerték a kiemelkedő teljesítményeket. A közösség mindig úgy érezte, hogy a saját megtartó erejének növelése érdekében fontos, hogy a rendkívüli egyéni teljesítményeket – legyen az akár katonai, művészi, tudományos, sport, vagy az élet egyéb területe – elismerje és “látható jellel lássa el”.

A miniszterelnök-helyettes felidézte a történetet, amikor Arany János kitüntetésben részesült, és egy főrend méltatlankodva tette fel a kérdést: most már akárki megkaphatja ezt a rendet? Andrássy Gyula erre úgy felelt: meg tudná mondani excellenciád, hogy Raffaello korában hogy hívták a külügyminisztert? A történet hajszálpontosan mutatja, hogy az igazi teljesítmény maradandó – közölte Semjén Zsolt.

Aláhúzta:

a kitüntetés a díjazott és a díjat odaítélő mellett jó magának a nemzeti közösségnek is.

Megtartó erejével jelzi, hogy itt és most, a saját szakterületén sok olyan honfitársunk van, aki olyan életművet tett le az asztalra, olyan teljesítményt nyújtott, amelyre mindannyian büszkék lehetünk – fogalmazott.

Semjén Zsolt és Böjte Csaba

A miniszterelnök-helyettes

köszönetet mondott a magyar kormány nevében a díjazottaknak teljesítményükért és nemzet iránti hűségükért.

Az ünnepségen Semjén Zsolt a kormányfő előterjesztésére a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket – a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt – nyújtott át.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!