1,1 millió új magyar állampolgár - Semjén Zsolt a kormány nemzetpolitikájáról adott interjút a köztévének

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke az M1 Kárpát-medence című műsorának adott interjújában a legfontosabb nemzetpolitikai problémákról és eredményekről számolt be.

A kedvezményes honosításnak köszönhetően tíz év alatt 1 millió 100 ezer új magyar állampolgára lett hazánknak - ismertette.
A nemzeti kormány megtízszerezte a külhoni magyarok költségvetési támogatását, s az egész Kárpát-medencében kiépült a magyar nyelvű oktatási hálózat, az óvodáktól az egyetemekig - tette hozzá.

Az eredmények között szólt arról, hogy a magyar állam a világ teljes magyarságát elérő pályázati rendszert hozott létre, elsősorban a fiatalok számára.

Ugyancsak komoly nemzetmegtartó és -építő szerepe volt a határon túlra irányuló, hatalmas összegű gazdaságfejlesztési expanzió elindításának - tette hozzá Semjén Zsolt.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!