Semjén Zsolt A Nyolcasban: A mondanivaló, a tartalom örök, az Evangéliumból következik

Hogyan változott az elmúlt három évtizedben a politika stílusa? Milyen jövőnek néz elébe a kereszténydemokrácia? És mi a Fidesz és a KDNP szövetségének lényege? A Hír TV A Nyolcas című műsorában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, a KDNP elnökével beszélget a műsorvezető, G. Fodor Gábor.

„A Fidesz–KDNP-együttműködésnek van egy szép megfejtése, amit a miniszterelnök úr rendre el szokott mondani, ez az igazság és többség problémája. Ugye a politika úgy néz ki, hogy miként lehet az igazságot a többséggel egyetértésre hozni, tehát egy demokráciában muszáj többséget szerezni, de ha ez üres, ha nincs mögötte eszmei politika, akkor mit ér? Ezt a konstrukciót hivatott ellátni a Fidesz–KDNP, ha jól értem” – vezette fel a témát G. Fodor Gábor műsorvezető.

Pontosan így van – felelte Semjén Zsolt –, majd azzal folytatta, hogy minden keresztény pártnak van egy politikai dilemmája. Eszerint két lehetőség van. Hűségesek maradnak a történelmi egyházak tanításához, ideértve a leginkább jogfosztott és legkiszolgáltatottabb kisebbség, a magzati korban lévő embertársaink képviseletét is vagy a házasság férfi és nő közti szentségének védelmét, tehát olyan állásfoglalásokat is, amelyek nem feltétlenül találkoznak a többség álláspontjával, és ebben az esetben nem tudnak választást nyerni és a végén egy hitbuzgalmi egyesületté válnak. A másik lehetőség, hogy bizonyos témákat zárójelbe tesznek, azonban az oda vezet, hogy megkérdőjelezhetővé válik az adott párt keresztény mivolta. Az, hogy ne veszítsük el az értékeinket és mégis kormányon legyünk, azaz az igazság és a többség dilemmája a Fidesz–KDNP-szövetséggel feloldható. A KDNP egy világnézeti párt, a Fidesz pedig egy keresztény ihletettségű, nagy gyűjtőpárt és a kettőnek a szövetsége képes az igazság és a többség problémáját megoldani: a Fidesz alkalmas arra, hogy a társadalom többségének támogatását elnyerje, a KDNP pedig iránytűként, a keresztény értékek horgonyaként szolgál.

A baloldalnak Európában szinte sehol sem sikerült kitartania értékei mellett, és ennek a következménye az, hogy miután elvesztették a klasszikus szociáldemokráciának a forrásvidékét, a szélsőliberális irányzatokhoz sodródtak. Ezért vesztették el a saját alapértékeiket. A klasszikus baloldal Európa-szerte kiüresedett, és ennek következtében a társadalmi támogatottságát is elvesztette –  mondta Semjén Zsolt.

A teljes műsort itt tekintheti meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!