Semjén Zsolt: Senkit nem hagyunk magára!

Minden magyar felelős minden magyarért, ezért Magyarország kormánya segítséget nyújt a külhoni magyar közösségeknek! – adja hírül Facebook-oldalán Semjén Zsolt.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes (Archív)

A KDNP elnöke kifejti, hogy „most indított útjára a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy szállítmányt védekezéshez szükséges eszközökkel Kárpátalja, Felvidék, Erdély, Szlavónia, Muravidék és a Vajdaság irányába."

Senkit nem hagyunk magára! – fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök formájában történő segítségnyújtással, a „nemzetpolitika" és a KKM közös projektjével kapcsolatban közleményében hangsúlyozta, Magyarország azért tudja megtenni ezt, mert működik a Kína és Magyarország közötti légihíd és a kormány több mint 30 millió maszkot vásárolt már Kínából.

Emellett van egy komplett gépsor, amely hamarosan megkezdi a működését és havonta 2 millió 800 ezer maszkot lehet rajta előállítani. A saját gyártású maszkok megteremtik a lehetőséget arra is, hogy segítse a kormány azokat, akik nagy bajban vannak Magyarország környékén - mondta.

Közölte, szinte mindegyik határon túli magyar közösség megkereste a kormányt azzal, hogy rossz az ellátottság azokon a területeken, ahol élnek, egyes kórházak pedig a működési képességeik küszöbére értek a koronavírus jelentette kihívások miatt.

Szijjártó Péter azt mondta, kötelességünk a magyar emberek egészségét és életét megvédenünk, ehhez pedig szükséges, hogy az egészségügyi védekezés sikeres legyen.

Hozzátette, az elkövetkező hetekben is jelentős szállítmányok érkeznek Magyarországra Kínából, elősegítve az egészségügyi védekezés sikerét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!