Semjén Zsolt: Szorgalmazzuk, hogy Kenya a kelet-közép-európai képviseletét Budapesten nyissa meg

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hivatalában fogadta a hivatalos magyarországi látogatásra érkezett Justin Muturit, a kenyai parlament elnökét hétfőn, a Miniszterelnökség Karmelita épületében.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) fogadta a hivatalos magyarországi látogatásra érkező Justin Muturit, a kenyai parlament elnökét (j) 2019.04.01-én a Miniszterelnökség Karmelita épületében. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Semjén Zsolt kifejtette, a kormány elkötelezett – a külgazdasági nyitás politikája keretében – az afrikai piacok irányában. Kiemelte, hogy a V4-ek országai olyan gazdasági potenciált jelentenek, melyre a kenyai gazdaság bátran támaszkodhat európai partnereként.

Magyarország ebben hídfőállásként vállal szerepet. Ezért hazánk szorgalmazza, hogy Kenya kelet-közép-európai képviseletét lehetőség szerint Budapesten nyissa meg. A miniszterelnök-helyettes rámutatott, Magyarország biztonságos ország, a kormány garantálni tudja a polgárai és az ide látogatók biztonságát.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta a hivatalos magyarországi látogatásra érkező Justin Muturit, a kenyai parlament elnökét 2019.04.01-én. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Justin Muturi házelnök kiemelte, hogy Magyarországgal jó és konstruktív kapcsolatokat ápol Kenya, és a nálunk felsőfokú tanulmányokat folytató kenyai diákok hazatérésük után hidat jelentenek a két ország között, kulturális és gazdasági vonatkozásban.

A parlament elnöke tájékoztatta magyar tárgyalópartnerét, hogy országa mindent megtesz, hogy a szélsőségekkel, a terrorista veszéllyel sikeresen vegye fel a harcot.