Semjén Zsolt a thaiföldi miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

A hivatalos magyarországi látogatáson tartózkodó Chatchai Sarikulya tábornokot, a Thaiföldi Királyság miniszterelnök-helyettesét fogadta magyar kollégája a Miniszterelnökség Karmelita épületében pénteken.

Semjén Zsolt (KDNP),miniszterelnök-helyettes (b) és Chatchai Sarikulya tábornok, a Thaiföldi Királyság miniszterelnök-helyettese (b) a Miniszterelnökség Karmelita épületében (Budapest, 2019.02.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

A találkozón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes méltatta a magyar-thai kapcsolatok folyamatos erősödését, rámutatott: Magyarország Kormányának a Keleti Nyitás keretében tett gazdaságpolitikai lépései mindehhez nagymértékben hozzájárultak.

Kifejtette: meggyőződésünk, hogy a Stipendium Hungaricum felsőoktatási ösztöndíj program keretében Magyarországon tanuló 30 thai hallgató – már tanulmányai alatt, majd diplomával a kezében - hazájába visszatérve, szaktudása mellett, személyes kapcsolataival is hidat épít a két ország között, segítve a gazdasági és kulturális együttműködést.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt (KDNP),miniszterelnök-helyettes fogadta Chatchai Sarikulya tábornokot, a Thaiföldi Királyság miniszterelnök-helyettesét a Miniszterelnökség Karmelita épületében (Budapest, 2019.02.15. KDNP fotó: Váli Miklós)

Chatchai Sarikulya miniszterelnök-helyettes elismeréssel szólt a két ország kapcsolatáról. Magyar kollégájával egyetértett abban, hogy mindkét állam stratégiai geopolitikai elhelyezkedése kölcsönösen segítheti a V4-ek, illetve az ázsiai térség gazdasági, diplomáciai együttműködését.