Seszták Miklós az élelmiszerárakkal kapcsolatos kormányzati intézkedésekről kérdezett az Országgyűlésben

Seszták Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője azt kérdezte kedden a parlamentben, hogyan segítik a mindennapi megélhetést az élelmiszerárakkal kapcsolatos kormányzati intézkedések.

Felidézte, hogy a kormány június 30-ig meghosszabbította az élelmiszerárstopokat és heti akciózásra kötelezte a jelentős árbevételű élelmiszerláncokat.

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a kormánynak a háború okozta veszélyek mellett az inflációval is küzdenie kell. Az infláció letörése érdekében 20 intézkedésről döntött a kabinet, a bevezetett intézkedések pedig működnek – jelentette ki.

Felhívta a figyelmet arra, annak érdekében, hogy az élelmiszerárak tovább csökkenjenek és fokozódjon a verseny a kiskereskedelemben, a kormány kötelező akciózást írt elő június 1. és szeptember 30. között. Hozzátette: nyár közepén indulhat el az online árfigyelő rendszer, amelytől azt várják, hogy az árak csökkentésével és a versenyhelyzet fokozásával megállítható a túlárazás és a spekuláció, és a közeljövőben tovább mérséklődhet az infláció.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!