Seszták Miklós: A oltás a koronavírus leghatékonyabb ellenszere

A KDNP országgyűlési képviselője hétfőn interpellált a parlamentben.

Seszták Miklós (KDNP) közölte, a koronavírus miatti megbetegedésnek az oltás a leghatékonyabb ellenszere, ezért az a cél, hogy Magyarországon is minél többen oltassák be magukat. Hozzátette: vakcina van és már a harmadik oltást is be lehet adatni.

Szerinte a koronavírus elleni oltás a delta variáns terjedésének időszakában működik, hiszen az jelentősen csökkenti a kórházba kerülés, a súlyos megbetegedés valószínűségét, lassítja a vírus terjedését. Azt kérdezte, hogyan változott az oltási program és a kormányzat stratégiája a negyedik hullám idején.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke arról beszélt: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetői is elismeréssel szóltak a magyar oltási programról.

Felvetette, mi lett volna akkor, ha a baloldalra hallgatnak: akkor hat helyett csak négy vakcina lett volna és sokkal kevesebb embert sikerült volna időben beoltani és nem lenne ennyi lélegeztetőgép és felszerelés sem a kórházakban.

Rétvári Bence

Beszámolt arról is, hogy nyilvánosságra hoztak egy angol nyelvű nemzetközi orvosi szaklapban egy tudományos igényű beszámolót a Magyarországon használt oltásokról. Minden Magyarországon használt vakcina magas hatékonyságú, a védőoltások a betegség halálos kimenetelét 88-98 százalékban voltak képes megelőzni, a fertőzéssel szemben pedig 69-89 százalékkal nyújtottak védettséget - ismertette.

Az államtitkári választ a kereszténydemokrata képviselő elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!