Seszták Miklós a záhonyi térség vasúti fejlesztése mellett érvelt az Országgyűlésben

Seszták Miklós, a KDNP parlamenti képviselője szerdán az Országgyűlésben elmondta, az év közepén a kormány bejelentette, hogy a záhonyi térségben nagy volumenű vasúti fejlesztés valósulhat meg, amelynek célja, hogy tovább növekedjen az Ukrajnából Magyarországra vasúton érkező konténeres szállítmányokon túl, a gabona és más szemes termények szállítható mennyisége. Ez szerinte jelenleg a logisztikai kapacitás fejlesztésén múlik.

Hozzátette: a beruházás keretében egyebek mellett vágányokat, transzformátorokat újítanának fel, váltókat építenének át. Szerinte a záhonyi térséget érintő vasúti fejlesztéseknek nemcsak magyar, hanem európai és interkontinentális viszonylatban is jelentős szerepe lehet a keleti irányból vasúton érkező áruk folyamatos biztosításában.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára válaszában emlékeztetett arra, hogy a balliberális kormányok vasútvonalakat zártak be, majd a MÁV-ot is privatizálták, a céget 300 milliárd forintos adóssággal adták át. 2010 után a nemzeti kormány első dolga volt, hogy konszolidálja a vasúttársaságot, a 2023-as költségvetésben több mint 168 milliárd forint van a közlekedési ágazat fejlesztésére – mondta.

Szerinte a záhonyi átrakókörzet Európa egyik 2legnagyobb szárazföldi kikötője2. A háború miatt a tengeri szállítás korlátozott, a gabona nagy része vasúton juthat ki Ukrajnából - magyarázta, hozzátéve, hogy a beruházásra több mint 12 milliárd forintot fordítanak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!