Simicskó István: Akkor van az ország katonailag biztonságban, ha minden generációban vannak katonái

Akkor van Magyarország katonai értelemben biztonságban, ha minden korban, minden generációban és minden időszakban vannak katonái - jelentette ki a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Biriben.

Simicskó István a I. Dankó Tavaszi Hadjárat országos honvédelmi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén kiemelte, a katonáké fontos hivatás, rájuk mindig szüksége lesz a hazának és a nemzetnek.

Simicskó István

A katonai mellett az orvosi és a pedagógusi hivatást kell megbecsülnie bármilyen kormánynak. Hozzátette: a három közül az alap a belső és külső biztonságot garantáló, a rendvédelemben és a honvédségnél dolgozó emberek elismerése - hangsúlyozta a KDNP országgyűlési frakcióvezetői tisztségét is betöltő politikus.

Simicskó István

Simicskó István szerint biztonság nélkül félnek az emberek, és bár Magyarország nem akar háborúzni, a béke fenntartásához katonák kellenek.

Ezt a hivatást meg kell tehát becsülni - folytatta -, ebben a jelenlegi kormány, a honvédség és a minisztérium jó úton halad és gondoskodik az utánpótlásról is.

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke köszöntőjében sikertörténetnek nevezte a kadétprogramot. Elmondta, egyre többen jelentkeznek kadétnak, számuk elérte a 10 ezret, a Magyar Honvédségnek pedig nagyjából 150 iskolával van szerződése.

Simicskó István

Hiánypótló a program, amely nem létezne azok nélkül a lelkes fiatalok nélkül, akik a középiskolai tanulmányaik és a sok vizsgakötelezettség mellett vállalták a képzést, valamint az ehhez hasonló csapatversenyeken is bizonyítani szeretnének - mutatott rá Simicskó István.

A fiatalokhoz szólva megjegyezte, az ilyen megmérettetések fontosak lehetnek a kadétéletben, mert a haza védelme mellett az élet küzdelmeire készítik fel őket, a versengés tapasztalataival pedig könnyebben tudják leküzdeni életük más próbatételeit is.

Simicskó István

Az eseményen részt vett Simon Miklós, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője.

Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megszervezett kadétversenyen tizenöt csapat mintegy száz kadétja versenyzett a Dankó Pista Nevelő-Oktató Központban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!